U Umagu otvoren festival komornog teatra "Zlatni Lav"

TRADICIONALNIM paljenjem vatre večeras je u parku umaškoga Gradskog kazališta otvoren 4. Međunarodni festival komornog teatra pod nazivom "Zlatni lav", na kojemu će ove godine, do 13. srpnja, nastupiti kazališta iz Hrvatske, Italije, Slovenije, te Srbije i Crne Gore.

Svečanom otvaranju Festivala prethodio je prijam u umaškoj Gradskog palači te potpisivanje protokola, odnosno pisma namjere o suradnji između Međunarodnoga festivala komornog teatra "Zlatni lav" i Primorskog poletnog festivala iz Kopra.

Tim dokumentom, kako se navodi, oba će se festivala zalagati za kreativnu suradnju, razmjenu projekata i zajedničko planiranje novih povezivanja u sjevernom Jadranu, uzimajući u obzir da je "kultura u najširem smislu riječi, a s njom i kazališna umjetnost, pravi način oplemenjivanja postojećih granica".

Pismo namjere o suradnji potpisali su umjetnički ravnatelji tih festivala Damir Zlatar Frey i Primož Bebler.

Ministar kulture Antun Vujić na večerašnjem otvaranju Festivala izrazio je zadovoljstvo što Ministarstvo kulture sudjeluje u takvom projektu koji, kako je rekao, "spaja ljude i prelazi granice".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svečanog otvaranja Međunarodnog festivala komornog teatra - "Zlatni lav", na sceni umaškoga Gradskog kazališta odigrana je predstava "Kraljice" Darka Lukića i Roberta Raponje.

To je prva od 12 predstava koje se u službenom dijelu programa natječu za grand prix i ostale festivalske nagrade.

Predstava "Kraljice", nastala u kooprodukciji pulskog Istarskog narodnog kazališta i ljubljanskog B-51, uvertira je i u ovogodišnju posebnost Festivala, koji jednim dijelom prelazi i u Sloveniju gdje će u posebnom programu "Mali zlatni lav", u Piranu, biti uprizorene predstave izabrane iz natjecateljskog dijela programa.

(Hina) dspo sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara