U Varaždinu predstavljen roman ´Jagma´ Ane ˝ Bešenić

U VARAŽDINSKOJ gradskoj knjižnici i čitaonici ´Metel Ožegović´ večeras je predstavljen roman Ane Bešenić ´Jagma´. 

Knjigu je objavila nakladnička kuća Alfa, a o njoj su govorili varaždinski književnik Denis Peričić, glavni urednik knjige Božidar Petrač i sama autorica.

Peričić je Anu Bešenić nazvao književnim fenomenom koji ga neprestano iznenađuje.

Kao čudo od djeteta iz Varaždinskih Toplica u svojoj 15. godini objavila je popularnu pjesmu ´Suze za zagorske brege´, godine 1998. objavila je istoimenu zbirku pjesama u kojoj je pokazala zrelu kreativnu sposobnost, da bi se sada predstavila romanom ´Jagma´.

Riječ je o knjizi koja govori o tajnovitim misterioznim protocima novca u tranzicijskom društvu, ima elemente ekonomsko-političkog trilera, a napisana je tečno, napeto, kao što to pišu Pavao Pavličić i Goran Tribuson, kazao je, uz ostalo, Peričić.

Govoreći o romanu Božidar Petrač kazao je kako on ´pogađa našu stvarnost´, vrijeme stvaranja hrvatske države i poraća, pretvorbe i privatizacije, u kojem pitanje solidarnosti i općeg dobra više ne igraju nikakvu ulogu.

´Roman govori o financijskim intrigama besćutnosti sofisticiranih koristoljubaca, narcisoidnim ´vinskim mušicama´ koje su nametnule svoje viđenje stvarnosti´, dodao je Petrač.

Autorica Ana Bešenić rekla je kako je za roman ´Jagmu´ odabrala temu iz jednog desetogodišnjeg turbolentnog vremena jer je ´naprosto trebalo zabilježiti ono što je vidjela´. Naglasila je da se pri pisanju romana nije koristila tajnim dokumentima, jer da ´joj nisu bili potrebni ako malo bolje gledaš oko sebe´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara