U Velikoj Britaniji u tijelu mrtve jednomjesečne bebe pronađen heroin i metadon

Tekst: N.Š.
Foto: Ilustracija

ISTRAGA povodom smrti jednomjesečne britanske bebe pokazala je kako su u djetetovom tijelu nađeni tragovi heroina i metadona, javlja BBC.

Jednomjesečni Jay Clarke umro je u travnju 2008. godine nakon što je četiri puta prestao disati i zadobio teška oštećenja mozga. Nakon toga, vlasti su odredile istragu smrti djeteta čiji su roditelji liječeni ovisnici i trenutno prolaze metadonsku terapiju.

Majka tvrdi da nije drogirala dijete

Katy Benson i David Clarke tvrde da nisu dali drogu svojem djetetu, a stručnjak koji je pregledavao tijelo kaže kako ne zna na koji način je droga došla u djetetov organizam.
Toksikolog Simon Elliot potvrdio je nalaze prema kojima su u bebinoj krvi nađeni tragovi metadona, a heroin u njegovoj kosi. Mrtvozornik sa suda u Cardiffu kaže kako je moguće da su tragovi droge došli u djetetov organizam dok je još bilo u maternici ili putem majčinog mlijeka. No nije isključeno da je netko djetetu dao drogu.

Katy Benson smatra "odvratnom" tvrdnju prema kojoj je drogirala svoje dijete i kaže kako nijednom nije uzela heroin dok je bila trudna, niti od kad je Jay rođen. Djetetov otac tvrdi da od kad je dijete došlo na svijet, ne bi niti pušio cigarete u njihovom stanu. Patolog Dr. Derek James nije mogao utvrditi uzrok smrti, ali kaže da je Jay jednostavno mogao prestati disati ili bi mogla biti riječ o neobjašnjivoj prirodnoj smrti. Saslušanje se nastavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara