U Venezueli nađena tijela ubijene amaterske kolumbijske nogometne momčadi

U Venezueli nađena tijela ubijene amaterske kolumbijske nogometne momčadi

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

U VENEZUELI je pronađeno deset tijela za koja se vjeruje da pripadaju otetim članovima kolumbijske amaterske nogometne momčadi, javljaju svjetski mediji.

Tijela su nađena na raznim mjestima u Tachiri, blizu granice Kolumbije i Venezuele, s brojnim ranama od vatrenog oružja. Vjeruje se da su žrtve pripadale skupini od 12 muškaraca, koji su oteti prije dva tjedna s polja gdje su igrali nogomet. Skupina je nosila naziv Los Maniceros, odnosno "Kikiriki muškarci", jer su prodavali kikiriki uz granicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih je nađen živ, a radi se o 19-godišnjem Mauel Cortezu koji je upucan u vrat, ali je ipak uspio preživjeti. Za 12. pripadnikom skupine još traga.

Ne znaju se točni motivi otmice i ubojstava, ali državne vlasti sumnjaju na radikalno lijevu kolumbijsku gerilsku skupinu, ELN, jer su očevici opisali otmičare kao naoružane muškarce, obučene u crno. Vjeruje se da je riječ o jednom od nizu sukoba koji su česti na slabo čuvanoj granici Venezuele i Kolumbije preko koje se naveliko krijumčare droga i ljudi. S druge strane postoji teorija da je skupina željela prisilno regrutirati muškarce. Slučaj se još istražuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara