U Virovitici skoro cijela škola u samoizolaciji zbog korone na maturalcu

U Virovitici skoro cijela škola u samoizolaciji zbog korone na maturalcu
Nije fotografija maturalca o kojem se piše u članku Ilustracija: Index

NA području Virovitičko-podravske županije još je jedna novozaražena osoba koronavirusom, izvijestio je na konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Marijo Klement.

Dr. Miroslav Venus precizirao je da je riječ je o muškarcu (53) koji zasad ima blaže oblike bolesti - povišenu temperaturu i simptome respiratornog trakta. Nije hospitaliziran, nego se liječi ambulantno, odnosno u izolaciji je kod kuće. Riječ je o zaposleniku jedne škole, a svi njegovi najbliži kontakti su u samoizolaciji.

Riječ je o puno osoba pa je gotovo cijela škola izolirana, prenosi ICV. Srećom, nastave nema, u protivnom bi situacija bila još puno teža, rekao je dr. Venus.

"Nažalost, u ovom slučaju veći je broj osoba u samoizolaciji, konkretno 38.  Uz tri člana obitelji, u samoizolaciji su i 34 suradnika s posla. Predviđeno je da svi članovi obitelji, kojih je troje te sve kolege s posla koji su bili u najbližem, po definiciji direktnom kontaktu, a njih je šest, prođu testiranje na covid-19. Potom ćemo, sukladno rezultatima tih testova, ići u daljnja testiranja", rekao je dr. Venus. 

Testiranja će se, kako bi se izbjegli lažno negativni rezultati, provesti u ponedjeljak, rekao je dr. Venus.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara