U Vodicama pao osuđeni diler za kojim je bila raspisana tjeralica

U Vodicama pao osuđeni diler za kojim je bila raspisana tjeralica

Ilustracija: 123rf

NA PODRUČJU Vodica u srijedu je uhićen 52-godišnjak za kojim je bila raspisana tjeralica nakon što mu se izgubio trag kada je trebao biti upućen na služenje šestogodišnje zatvorske kazne radi krijumčarenja marihuane, na koju je bio osuđen nakon uhićenja 2014. u policijskoj akciji "Nikita" zajedno sa skupinom dilera.

Šibensko-kninska policija izvijestila je kako je osuđeni diler u srijedu uhićen u akciji Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i vodičke policije, a na temelju tjeralice koju je za njim raspisao zagrebački Županijski sud zbog sumnje da je sudjelovao u zločinačkom udruženju zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o Nikoli Stojanoviću kojega je policija, zajedno sa skupinom dilera marihuane i većom količinom te droge, uhvatila na šibenskom području u proljeće 2014. godine u akciji "Nikita".

Stojanović se tijekom sudskog postupka navodno nagodio s Uskokom zbog čega mu je dosuđena kazna od četiri godine i osam mjeseci zatvora, ali se Državno odvjetništvo žalilo na presudu pa mu je kazna pravomoćno povećana na šest godina zatvora.

Stojanović je u međuvremenu "nestao" s poznatih adresa i policija ga nije uspijevala pronaći, zbog čega je zagrebački sud za njim raspisao tjeralicu.

Tijekom jučerašnjeg dana šibenski interventni policajci sproveli su ga u zagrebački zatvor.

2014. zaplijenjeno 805 kilograma marihuane

U operativnoj akciji "Nikita" početkom travnja 2014. u uvali Peleš kod Primoštena u skrivenim je brodskim tankovima s gorivom pronađeno i zaplijenjeno 805 kilograma marihuane te uhićeno deset dilera, koji su "travu" pokušavali iz Albanije prokrijumčatiti u Hrvatsku.

Vrijednost marihuane na ilegalnom narko tržištu bila je procijenjena na oko 10 milijuna kuna.

Među uhićenima je bilo osam hrvatskih i dva bosanskohercegovačka državljana, a jedna osoba albanskog državljanstva bila je tada nedostupna hrvatskim organima gonjenja. Istraga je utvrdila da su trojica bila organizatori zločinačkog udruženja, trojica su bila zadužena za transport i krijumčarenje droge morskim putem, a prestali za daljnji plasman i transport droge na kontinentalnom dijelu Hrvatske.

U svibnju prošle godine Stojanović je završio u jednomjesečnom zagrebačkom pritvoru zbog sumnje da je prijetio smrću svojoj supruzi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara