U Vojnom ordinarijatu izložba D. Nazor "Ples anđela"

Izložba slikarice Dijane Nazor pod nazivom "Ples anđel?", otvorena je danas u sjedištu Vojnog ordinarijata u Zagrebu, a obuhvaća 24 minijature formata 10 puta 12 centimetara, u tehnici ulja na kartonu. L

Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac istaknuo je radost što niz kulturnih događanja u Vojnom ordinarijatu počinje upravo u Došašću, i to s anđelima koji "plešu od radosti". Jer, istaknuo je, "anđeo je općenito glasnik Božje nade i radosti u svako vrijeme, no on je biće koje izrazito obilježava adventsko i božićno vrijeme".

Mons. Jezerinac naglasio je kako u autoričinim minijaturama "prepoznajemo unutarnji sklad između autora i Stvoritelja, po čijem nadahnuću čovjek neprestano stvara, da i u našem svijetu bude kao kod Božjeg stvaranja, u kojem sve bijaše veoma dobro."

Akademik dr. Nedjeljko Mihanović rekao je da u slikarskoj tehnici Dijane Nazor "moćno dominiraju elegantne, skladne, profinjene, nježne, mekane linije, a obrisi su prozračni, krhki i u poetičkim slikarskim varijacijama sordinantni".

"Slikaričini su anđeli rođeni iz suptilne mašte - iz čiste duhovne apstrakcije, iz dubine poetskog nadahnuća, iz magične bajkovitosti i sakralne duhovnosti, te izranjaju iz sjećanja i podsvijesti autorice kao blijeda uspomena na davne djetinjske Anđele čuvare", naglasio je dr. Mihanović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijana Nazor rođena je 1971. u Splitu, a 1995. diplomirala na Pedagoškom odjelu (likovna kultura) Fakulteta prirodoslovno-matematičkih znanosti (danas Umjetnička akademija) kod prof. dr. Tomislava Marasovića i prof. Kuzme Kovačića. Iste je godina dobila i Nagradu fakulteta.

Bavi se slikarstvom, pedagoškim radom, likovnim oblikovanjem i ilustracijom. Skupno izlaže od 1993., a samostalno od 1995. Za svoj pedagoški rad dobila je više nagrada. Članica je HDLU-a, a od 2004. radi u Hrvatskom restauratorskom zavodu.

Izložba ostaje otvorena do Tri Kralja (6. siječnja 2005.) i može se razgledati subotom i nedjeljom tijekom podneva.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara