U Vranjicu počela izgradnja kanalizacijskog prstena

UOČI Dana grada Solina i blagdana Male Gospe danas su u Vranjicu kod Solina počeli radovi na izgradnji kanalizacijskog prstena i dijela vodoopskrbe poluotoka Vranjic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radovi u sklopu projekta "Eko Kaštelanski zaljev" vrijedni su dva i pol milijuna kuna. Kanalizacijski prsten prikupljat će otpadne vode Vranjica, a spojit će se na već izgrađeni dio mreže od tog mjesta do crpne stanice Dujmovača, koja će prikupljati i gospodarske otpadne vode iz Salonita, Jadranske pivovare, Mesoprometa i ostalih gospodarskih onečistača s toga područja, rekao je novinarima izvršni direktor Ekoagencije Kaštelanski zaljev Bogdan Ivančić-Aučina.

Priključenjem na kanalizacijski sustav ti će onečistači ispuniti zakonski uvjet da svoje otpadne vode svedu na razinu gradskih otpadnih voda. Radovi, koje izvodi Montmontaža-hidroinženjering iz Splita, trebali bi biti dovršeni u roku pet mjeseci. Tijekom izgradnje prstena zamijenit će se i dio dotrajale vodovodne mreže. Nakon dovršetka i priključenja svih onečistača kanalizacijski bi sustav trebao Vranjicu vratiti epitet "male Venecije", zaključio je Ivančić-Aučina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara