U vrtiću u Zagrebu nestale tri curice, sat vremena nitko ništa nije primijetio

U vrtiću u Zagrebu nestale tri curice, sat vremena nitko ništa nije primijetio
Foto: DV Šumska jagoda

TRI curice same su prošlog tjedna išetale iz Dječjeg vrtića Šumska jagoda na Svetom duhu u Zagrebu.

Odgajateljice sat vremena nisu primijetile da su djevojčice nestale te da su izašle iz kruga vrtića na cestu. Curice su izašle iz dvorišta u kojem su se igrale s drugom djecom.

Nasreću, sve je završilo bez ozbiljnijih posljedica, a djevojčice je vratila majka jedne od njih. Pozvana je i policija. 

Upravo su se o slučaju oglasili iz Grada. 

Grad: Odgajateljice su dobile opomene pred otkaz

"U Dječjem vrtiću Šumska jagoda došlo je do kršenja Programa mjera sigurnosti koji se provodi u svim zagrebačkim vrtićima. Odgovornim odgojiteljicama izrečene su disciplinske mjere opomene pred otkaz.  

Povjerenstvo za nadzor, koje je u Dječji vrtić Šumska jagoda uputio Gradski ured za obrazovanje, utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića". 

Ravnateljica se ne javlja

Iako smo u više navrata to pokušali, danas nismo uspjeli doći do ravnateljice Dječjeg vrtića Šumska jagoda, a njezina ju je tajnica pravdala sastancima.

Odgajateljica iz jednog zagrebačkog vrtića: Grupe su pretrpane, ali je stvarno čudno da nitko sat vremena nije primijetio da su curice nestale

No, razgovarali smo zato s odgajateljicom iz jednog od Gradskih vrtića koju smo pitali kako je moguće da se ovako nešto dogodi. 

"Grupe su pretrpane, u sve se vrtiće upisuje više djece nego što to propisuju pedagoški standardi. Po novome je još bilo da se može upisati i 20 posto više djece. No bez obzira na veliki broj djece koje imamo u grupama, stvarno je čudno da sat vremena nisu primijetili da su nestale tri curice", rekla nam je odgajateljica iz jednog zagrebačkog gradskog vrtića koja je željela ostati anonimna. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara