U Vukovarsko-srijemskoj županiji znatno više nezaposlenih žena od muškaraca

U VUKOVARSKOSRIJEMSKOJ županiji znatno je više nezaposlenih žena od muškaraca, a prema posljednjim podatcima županijskoga Zavoda za zapošljavanje žene čine čak 55,5 posto od ukupnoga broja nezaposlenih.

Početkom kolovoza u Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirane su 20.922 nezaposlene osobe, među kojima je 11.438 žena, što čini 54,7 posto.

Prema starosnoj strukturi najzastupljenije su skupine od 20 do 24 godine - 18,3 posto, zatim od 25 do 29 godina (13,9 posto) te od 35 do 39 godina (12,9 posto).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o osobama bez radnoga staža, evidentirane su 6222. Slijede osobe s deset do 20 godina radnoga staža, kojih je na Zavodu evidentirano 2879, te 2635 osoba s jednom do dvije godine radnoga staža.

Na Zavodu za zapošljavanje najviše se pak traže građevinski i vinogradarski radnici, šivači gornjih dijelova obuće, spremačice i osobe bez zanimanja.

Od kvalificiranih radnika najtraženiji su prodavači, konobari i kuhari, a sa završenom srednjom stručnim spremom najtraženiji su oni s ekonomskom školom te medicinske sestre i administratori, dok je manje izražena potreba za osobama s višom i visokom stručnom spremom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara