U Zadru i Splitu od koronavirusa umrla dvojica muškaraca

U Zadru i Splitu od koronavirusa umrla dvojica muškaraca
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

PREMA izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 133 obrađena testa, jedna je novooboljela osoba s područja grada Makarske pozitivna na covid-infekciju. Osoba je testirana u Zagrebu, gdje će biti epidemiološki obrađena.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je muška osoba, stara 75 godina, koja se nalazila na bolničkom liječenju, na respiratoru.

Trenutno, jedna osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

253 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Umro muškarac u Zadru, dva nova slučaja

Na covid-odjelu Opće bolnice Zadar u petak je preminuo 83-godišnji muškarac, koji je taj dan bio jedna od dvije žrtve koronavirusa o kojima je izvijestio Nacionalni stožer civilne zaštite.

"Riječ je o muškarcu rođenom 1935. godine koji je u bolnicu zaprimljen zbog druge bolesti te je rutinski testiran. Prema preminuloj osobi poduzete su posebne protuepidemijske mjere za siguran ukop prema posebnom protokolu", rekli su u Stožeru civilne zaštite Zadarske županije.

Osim toga, dvije su novozaražene osobe na području Zadarske županije. Riječ je o ženi čiji su članovi obitelji ranije oboljeli te o muškarcu koji je zaprimljen u bolnicu zbog druge bolesti te je rutinski testiran. On je zadržan na covid-odjelu. U samoizolaciji je 499 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 92 uzorka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara