U Zadru osnovana nova politička stranka - Jadranski sabor

UTEMELJITELJSKA skupština nove političke stranke, Jadranskog sabora održana je danas u Zadru.

Pred oko 50-ak članova stranke, za predsjednika Jadranskog sabora izabran je Zlatko Sorić, koji je i predsjednik nestranačke udruge Otočnog sabora. Potpredsjednik Jadranskog sabora je Marko Marinović, zadarski odvjetnik, inače i suprug aktualne ministrice pravosuđa.

Utemeljenje Jadranskog sabora potaknula je skupina aktivista iz Otočnog sabora nakon što su zaključili da će se kroz političku stranku djelotvornije zauzimati za sveukupni razvoj hrvatskih otoka, priobalja i zaleđa.

Na utemeljiteljskoj skupštini je rečeno da je Jadranski sabor nastao iz nužde, a ne iz ambicije da se osvaja vlast radi vlasti. Iako nastavljamo djelovati u Otočnom saboru, potaknuli smo osnivanje Jadranskog sabora, nove političke stranke, svehrvatske stranke građana i prijatelja Jadrana s otocima i njegovim primorjem. Očekujemo, istaknuto je na skupu, da će ova stranka najbolje razvijati cijelo jadransko područje u interesu cijele Hrvatske.

"Želimo da Zagorjem upravljaju Zagorci, Slavonijom Slavonci, a jadranskim područjem Jadranaši i dosta je da o Jadranu odlučuju oni koji ne razlikuju kravu od tovara, a soma od hobotnice, rečeno je na osnivačkoj skupštini nove stranke.

Najavljeno je da će u idućih mjesec dana Jadranski sabor utemeljiti podružnice u svim jadranskim županijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara