U Zagreb se ovaj tjedan vraća osam aviokompanija

U Zagreb se ovaj tjedan vraća osam aviokompanija
Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL

OVOGA će se tjedna u zagrebačku zračnu luku vratiti 8 aviokompanija s 8 međunarodnih linija, javlja Croatian Aviation

Već danas je u Zagreb sletio zrakoplov Austrian Airlinesa s 26 putnika iz Beča, dok je prema Beču otputovalo 36 putnika. Prvi je ovo let Austrian Airlinesa prema Zagrebu nakon prekida operacija zbog pandemije, a kompanija će od sada svakodnevno prometovati na liniji Beč - Zagreb.

Air France i Turkish Airlines vraćaju se isti dan

Prekosutra, 1. srpnja, liniju Pariz - Zagreb ponovno će uspostaviti i Air France, koji za početak najavljuje svega tri tjedna leta na ovoj liniji.

Istog dana u Zagreb će se vratiti i Turkish Airlines na liniji iz Istanbula. Kompanija inače u ljetnom redu letenja prema Zagrebu prometuje dva puta dnevno, no broj tjednih letova je reduciran te će trenutno prometovati na ovoj liniji 5 puta tjedno.

Vraća nam se još jedan redovni gost u zagrebačku zračnu luku. Qatar Airways pokreće liniju Doha - Zagreb s 3 tjedna leta, inače je u ljetnom redu letenja prema Zagrebu prometovao čak 14 puta tjedno, odnosno dva puta dnevno.

Air Serbia će povezivati Beograd i Zagreb tijekom cijelog tjedna

Lufthansa, koja inače redovno leti iz Frankfurta i Münchena prema Zagrebu, od srijede će ponovno uspostaviti redovni promet na liniji München - Zagreb, u početku 3 puta tjedno.

Air Serbia od istog će datuma ponovno povezivati Beograd i Zagreb, letovi su u prodaji 7 dana u tjednu.

U četvrtak, 2. srpnja, Eurowings će ponovno uspostaviti liniju Stuttgart - Zagreb, koja će prometovati dva puta tjedno kroz srpanj. 

Od 4. srpnja prema Zagrebu će ponovno letjeti i zrakoplovi KLM-a. Nizozemska aviokompanija od navedenog će datuma prometovati na liniji Amsterdam - Zagreb, najavljena su 3 tjedna leta zrakoplovima manjeg kapaciteta, piše Croatian Aviation

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara