U zagrebačkoj "Komediji" premijera mjuzikla "Chicago"

Prva od dvije zagrebačke premijere i hrvatske praizvedbe mjuzikla "Chicago", Freda Ebba, Boba Fossea i Johna Kandera, u režiji Dore Ruždijak Podolski, održana je večeras u prepunom kazalištu Komedija.

Mjuzikl "Chicago", kojega kazališna kritika smatra jednim od najboljih američkih mjuzikla Boba Fossea, pisca libereta, redatelja i koreografa, premijerno je izveden 1975. na Brodwayu.

Mjuzikl je nazvan po gradu zato jer se u njemu zbiva radnja (Chicago 20. godina 20. stoljeća) u kojemu su autori nastojali razotkriti poroke toga najozloglašenijeg američkog grada kao i samog američkog društva, ističe se u programskoj knjižici predstave.

Mjuzikl "Chicago" nastao je prema tekstu Maurine Dallas Watkins, a na hrvatski ga je prevela Ivanka Aničić.

Dirigent ansambla kazališta "Komedija" je Dinko Appelt, koreograf Igor Barberić, scenograf i oblikovatelj svjetla Ivo Knezović, a kostimografkinja Mirjana Zagorec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U večerašnjoj prvoj premijeri nastupile su Mila Elegović Balić, Bojana Gregorić, Jasna Bilušić, a glavne muške uloge tumačili su Dražen Čuček, Ljubo Zečević i Hrvoje Banaj.

Glavnim protagonistima pridružio se i veliki plesački ansambl "Komedije".

Prvu premijeru mjuzikla "Chicago" publika je ispratila dugotrajnim pljeskom.

Druga premijera održat će se sutra, a uloge će tumačiti Renata Sabljak, Hana Hegedušić, Sanja Marin, Igor Mešin, Dražen Bratulić i Dragan Peka.

(Hina) xta ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara