U Zagrebu i okolici nakon blagdana pronađeno pet leševa

U Zagrebu i okolici nakon blagdana pronađeno pet leševa
DAN NAKON Božića u polju nedaleko Ivanić Grada pronađeno je tijelo mrtvog muškarca, u čijoj je kući nešto kasnije policija pronašla i leš njegove majke, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Na tijelima majke i sina nisu zamijećeni tragovi nasilne smrti, kao ni na još tri leša koji su nakon blagdana otkriveni u Zagrebu.

Tijelo Ivana Jajčana (52) u polju na području Ivanić Grada jučer oko 14 sati pronašao je maloljetni dječak. Obavljajući očevid policija je pretražila i obiteljsku kuću preminulog. No, umjesto tragova koji bi im rasvijetlili razlog smrti, na kuhinjskom podu pronašli su leš njegove majke Slavice Jajčan (74) prekriveno s više pokrivača.

Majka i sin u kući su živjeli sami, a u policiji kažu da je Ivan bolovao od tuberkuloze i svakodnevno konzumirao veće količine alkohola, dok se njegova majka teško kretala. Pregledom nisu pronađeni tragovi nasilne smrti, a mrtva tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će se utvrditi točan uzrok smrti, kažu u policiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još tri mrtva tijela pronađena su 26. i 27. prosinca u centru Zagreba, te u naseljima Petruševec i Gajnice.

Leš 21-godišnjeg Vladimira Mikulića pronađen je u nedjelju rano ujutro na hodniku trgovačkog centra Importanne. Tijelo na kojem nema tragova nasilja otkrio je zaposlenik centra, a uzrok smrti utvrđuje se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Tamo je istog dana u poslijepodnevnim satima odvezeno i tijelo mrtvog beskućnika, pronađenog u nedovršenoj kući u naselju Petruševac. Osim uzroka smrti obdukcijom bi se trebao utvrditi i pokojnikov identitet.

Posljednji leš pronađen je jutros oko 7,50 sati u kući u Gajnicama, a pretpostavlja se da je 39-godišnji podstanar u iznajmljenoj sobi umro od trovanja plinom. Leš je pronašao vlasnik kuće koji je iz podstanarske sobe osjetio intenzivan miris plina, izvijestila je policija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara