U Zagrebu na konačnoj listi za POS 7.947 građana

ZAGREBAČKO gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici utvrdilo konačnu listu za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) na kojoj je ukupno 7.947 građana.

Lista će sutra biti dostupna na uvid svima koji su na nju uvršteni i to u gradskoj upravi na Trgu Stjepana Radića i po područnim uredima, a za 15-ak dana i na Internetu na stranici: www.zagreb.hr.

´Svima koji ispune kreditne uvjete s te liste, Grad Zagreb će osigurati zemljište za gradnju stanova´, rekao je zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić.

Članica Gradskog poglavarstva za područje uprave i predsjednica Povjerenstva za POS Sonja Kostić je izvijestila da će Grad dostaviti listu HVB banci Croatia d.d. radi provjere kreditne sposobnosti svakog kandidata. Izrazila je nadu da će najveći broj građana biti kreditno sposobno kako bi grad s njima mogao sklopiti predugovore o kupnji stana.

´Prije toga, s Ministarstvom graditeljstva moramo utvrditi konačne cijene stanova na čemu se trenutno radi´, izvijestila je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Zainteresiranim i kreditno sposobnim građanima za kupnju stana prvo će biti ponuđena lokacija u Španskom gdje je u gradnji 80 stanova´, rekao je Stipe Tojčić, zamjenik gradonačelnice izvijestivši da su ´rasčišćeni´ imovinsko-pravni odnosi i na lokaciji Oporovečka 2 za oko 60 stanova za koje je sada potrebno ishoditi građevinsku dozvolu. Lokacija na Vrbanima, gdje bi se trebalo graditi oko 400 stanova, jedna je od slijedećih lokacija za rješavanje, najavio je.

Tojčić je također izvijestio da će uskoro biti potpisan predugovor s Ministarstvom graditeljstva za lokaciju Oporovečka sjever (43 stana) i Vukomerec jug (75 stanova), dok za lokaciju Dubrava 2 (58 stanova) treba riješiti otkup zemljišta.

Napomenuo je da Grad Zagreb ima u vidu 22 lokacije za gradnju stanova po POS programu.

Na privremenu listu za POS na kojoj je najprije bilo 7.803 Zagrepčana, podnesen je ukupno 1.201 prigovor, a ukupno ih je prihvaćeno 369, izvijestila je Sonja Kostić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara