U Zagrebu pretučen Hrvoje Petrač. Policija traži Vjeku Sliška, sazvali presicu

U Zagrebu pretučen Hrvoje Petrač. Policija traži Vjeku Sliška, sazvali presicu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Zeljko Lukunic/PIXSELL

ISPRED zagrebačkog hotela Esplanade jučer navečer napadnut je i teško ozlijeđen poduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji.

Zagrebačka policija na svojoj je internetskoj stranici u jutarnjim satima objavila da je 64-godišnjak napadnut oko 22,30 sati u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici "prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac".

"Nakon što mu se obratio fizički ga je napao te ga teško ozlijedio. Liječnička pomoć teško ozlijeđenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniteljem koji se dovodi u svezu s ovim događajem policija intenzivno traga", kažu u policiji.

Zadobio potres mozga, slomljene mu noge

Prema neslužbenim podacima, Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila. Slomljena mu je noga.

Policija traži Vjeku Sliška

Jutarnji javlja kako je Petrača napao Vjeko Sliško, sin Marka Sliška, ubijenoga 2003,. i nećak Vjeke Sliška, ubijenog 2002. godine. Policija ga traži.

Policija najavila konferenciju za medije

Zagrebačka policija najavila je konferenciju za medije u 15 sati. Otkrit će detalje napada na Petrača.

Presicu ćete moći pratiti uživo na Indexu.

Zbog otmice Zagorčeva sina te iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna Petrač je služio kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Prije suđenja za otmicu na kojem je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa Ministarstva obrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godinu dana bježao je hrvatskom pravosuđu.

U lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara