Uber prikrio krađu podataka 57 milijuna korisnika i vozača

Uber prikrio krađu podataka 57 milijuna korisnika i vozača
Foto: Hina
 
UBER je prikrio hakiranje podataka 57 milijuna korisnika i vozača, potvrdila je tvrtka.
 
Uber je prikrio prošlogodišnju krađu podataka i platio hakerima 100.000 dolara da bi ih izbrisali, piše BBC. Bivši glavni direktor tvrtke Travis Kalanick znao je za hakiranje, otkrio je Bloomberg.
 
Hakeri su pronašli 57 milijuna imena, e-mail adresa i brojeva mobitela, izjavio je Uber. Taj broj uključuje 600.000 vozača čija imena i podaci su ukradeni. Otvorena je web stranica za pomoć onima koji su pogođeni hakiranjem.
 
Tvrtka već kažnjena zbog prikrivanja hakiranja: "Učit ćemo iz svojih grešaka"
 
"Iako nismo vidjeli dokaze prevare ili neovlaštenog korištenja podataka vezanih za incident, nadgledamo pogođene račune i označili smo ih za dodatnu zaštitu protiv prijevare", rekao je direktor Ubera Dara Khosrowshahi.
 
"Ovo se nije smjelo dogoditi i neću smišljati izgovore za to", dodao je. "Iako ne mogu izbrisati prošlost, mogu se u ime svakog Uberova zaposlenika obvezati da ćemo učiti iz svojih pogrešaka".
 
Zbog ove vijesti Uberov glavni sigurnosni službenik Joe Sullivan napustio je tvrtku. Uber nije potvrdio detalje hakiranja, ali Bloomberg je naveo da su dva hakera uspjela pristupiti privatnom dijelu Githuba, online izvora za programere, i tamo pronašli pristup Uberovim podacima.
 
Tvrtka je u siječnju već kažnjena s 20.000 dolara jer je prikrila puno manje ozbiljno hakiranje u 2014. godini.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Uber, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: uber. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara