UBIDUR "Podravke" podigao Zid boli poginulim iz te tvrtke

UDRUGA branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIDUR) koprivničke tvrtke "Podravke" priopćila je večeras da su njeni članovi u povodu Dana državnosti podigli spomenik od opeka poginulim braniteljima "Podravke" te da su ga nazvali Zidom boli, po onom koji je bio podignut u Zagrebu.

Spomenik osamnaestorici poginulih branitelja iz Podravke podignut je u spomen parku te udruge i sastoji se od 18 opeka na kojima su napisana njihova imena.

U priopćenju se kaže da "branitelji Podravkine udruge na taj način žele skrenuti pozornost na neprimjereno uklanjanje Zida boli u Zagrebu, ali i još jednom odati dužnu zahvalnost poginulim hrvatskim vitezovima".

Podsjećaju da je zagrebački Zid boli bio sastavljen od 13.600 opeka na kojima su bila ispisana imena poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja.

Napominju da je njihova udruga, pod geslom "Da se ne zaboravi", dosad podigla oko 25 spomen-obilježja i spomen križeva u Koprivnici, Vukovaru, Kninu, Varaždinu i drugdje te pozivaju i ostale braniteljske udruge da isto ili slično učine u svojim sredinama i tako im se pridruže u akciji protiv zaborava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara