Ubijenom svjedoku u "slučaju Đinđić" ugurali pušku u anus i ispaljivali metke

Ubijenom svjedoku u "slučaju Đinđić" ugurali pušku u anus i ispaljivali metke
ZORAN VUKOJEVIĆ VUK, bivši član tzv. "Zemunskog klana", ubijen 3. lipnja i zaštićeni svjedok pokajnik u procesu suđenja za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića umro je u najstrašnijim mukama. Njegovi su mu egzekutori kroz anus ugurali cijev puške i ispaljivali hice. Na kraju su ga živog zapalili, piše srpski tabloid Kurir.

Podsjećamo, u noći 2./3. lipnja srpska je policija pronašla mrtvog Zorana Povića, člana Zemunskog klana za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica i kod kojeg su pronađeni Vukojevićevi dokumenti. To je beogradsku policiju u početku navelo da misle da su našli mrtvog Vukojevića, međutim, uskoro je u Beogradu pronađeno i spaljeno tijelo Zorana Vukojevića, bivšeg člana Zemunskog klana i svjedoka u slučaju "Đinđić".

Nakon što je odbio policijsku zaštitu, napadači su ga 3. lipnja pričekali ispred njegove kuće i oteli oko tri ujutro. Njegov je leš pronađen istoga dana oko četiri sata poslijepodne u grmlju pokraj autoputa. Donji dio tijela bio mu je potpuno gol, a na sebi je imao samo majicu. Dio trave oko tijela je bio spaljen, a na istom je mjestu pronađena i automatska puška s izbrisanim serijskim brojevima te pištolj sa spremnikom.

"Vukojević je tako strašno mučen da je na kraju morao moliti svoje ubojice da ga što prije ubiju. Prema onome što su liječnici mogli otkriti na pougljenjenom lešu, ubojice su mu u anus ugurale tvrdi metalni predmet, po svemu sudeći cijev puške te mu s unutrašnje strane doslovno bušili trbušnu šupljinu. To se može zaključiti na osnovu nekoliko rana na trbuhu koje su izbušene iznutra." - kaže Kurirov izvor blizak istrazi koji je imao uvid u nalaze Vukojevićeve obdukcije.

"Nakon te torture još živ Vukojević poliven je benzinom i zapaljen, a smrtonosni hici ispaljeni su kad je već gorio." - dodao je izvor.

Iako ga traže, odvjetnik i obitelj ubijenog još uvijek nisu dobili obdukcijski nalaz.

V.Š.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara