Ubio se još jedan branitelj: Zadranin se objesio u odori HV-a

IAKO je ministrica Kosor nedavno izjavila kako je smanjen broj braniteljskih samoubojstava u prošloj i prva tri mjeseca ove godine, stvarna situacija ne ide u prilog njenoj izjavi. Naime, od početka godine čak je 11 branitelja izvršilo samoubojstvo.

50-godišnjeg Vladimira Stanića njegova supruga i policajci pronašli su u srijedu obješenog u odori Hrvatske vojske u njegovom stanu u Zadru. Dakle, samo tjedan dana nakon samoubojstva Frane Smolića koji se u dvorištu svoje obiteljske kuće polio benzinom i zapalio.

Kako je njegova supruga ispričala za Jutarnji list, Stanić je bio dragovoljac Domovinskog rata od samog početka. Sudjelovao je i u akciji Oluja, a nakon toga je bio i na ratištu u Bosni. Jako se promijenio nakon razvojačenja 1996. godine i promjene njegovog psihičkog stanja su bile jako vidljive. PTSP mu nije nikad dijagnosticiran, ali je više puta tražio psihijatrijsku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosincu je ostao bez posla u zadarskoj tvrtki Kemoplast u kojoj je radio još prije početka rata. Malo je zarađivao radeći na remontu brodica. Iako s njim ne živi već osam godina, bila je s njim u kontaktu i znala je da ga je otkaz jako potresao. Bio je sklon depresiji koju je liječio alkoholom.

Iza njega je ostalo dvoje punoljetne djece iz prvog braka i 13-godišnja kći iz drugog braka. Stanić je 1371. branitelj u Hrvatskoj i 59. na zadarskom području, koji je počinio samoubojstvo nakon Domovinskog rata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara