Ubio se još jedan učenik koji je preživio pokolj na Valentinovo na Floridi

Ubio se još jedan učenik koji je preživio pokolj na Valentinovo na Floridi
Foto: EPA

KAKO je objavio Miami Herald, samoubojstvo je počinio još jedan učenik koji je preživio pokolj u Parklandu na Valentinovo prošle godine.

"Istražitelji su nam rekli da je učenik srednje škole Marjory Stoneman Douglas počinio samoubojstvo u subotu navečer. Istraga traje", objavio je Miami Herald dodajući kako identitet učenika nije objavljen, ali je glasnogovornik policije izjavio kako se radi o maloljetniku.

Prije nepunih tjedan dana samoubojstvo je počinila i Sydney Aiello. Ona je također preživjela masakr na Valentinovo, a nakon toga dijagnosticiran joj je PTSP. Njena majka Cara kazala je kako je djevojka patila od osjećaja krivnje nakon jednog od najkrvavijih napada u modernoj američkoj povijesti, u kojem je ubijeno 17 osoba.

Navodno su se oboje ubili pucnjem u glavu.

"Koliko još djece će umrijeti jer vlada odnosno škola ne rade ništa? RIP 17 + 2", napisao je bivši učenik i aktivist David Hogg na svom Twitter profilu.

Krvavi pohod bivšeg učenika

Podsjetimo, 14. veljače 2018. godine tada 19-godišnji Nikolas Cruz, bivši učenik koji je izbačen iz škole Marjory Stoneman Douglas u Parklandu iz disciplinskih razloga, automatskom puškom je napravio pokolj u školi. Iako pucnjave i napadi u američkim školama nažalost nisu rijetkost, u ovom slučaju riječ je o jednom od krvavijih napada posljednjih godina. U krvavom pohodu ubijeno je 17 osoba, što odraslih što učenika. Cruz, koji je otprilike sat nakon napada uhićen, bio je naoružan automatskom puškom AR-15, a kod sebe je imao više spremnika s mecima. Na licu je imao gas-masku.

Pucnjava se dogodila malo prije kraja nastave.

Kako je tada pisao BBC, Nikolas Cruz je godinu prije napada na YouTubeu ostavio komentar u kojem je stajalo "Bit ću profesionalni ubojica u školi", a jedan je korisnik YouTubea o tome odmah obavijestio američke sigurnosne službe, među kojima i FBI.

U FBI-u su potvrdili da su istražili sporni komentar na YouTubeu, ali nisu uspjeli identificirati osobu koja stoji iza njega.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida KBC Zagreb (radi od 0 do 24 sata): 01 2376 335

Plavi telefon: 01 4833 888

Psihološki centar TESA: 01 4828 888

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara