Ubio se makedonski novinar ubojica Vlado Tanevski

VLADO TANEVSKI, makedonski novinar koji je u povijest ušao kao rijedak primjer serijskog ubojice iz redova sedme sile, noćas je sebi oduzeo život u tetovskom zatvoru.

Makedonski novinar ubijao žene i o tome pisao članke

Skopski list "Utrinski vesnik", čiji je Tanevski bio dopisnik iz Kičeva, piše da se Tanevski ubio pomoću "kante s vodom". Samoubojstvo je izvršio u ćeliji koju je dijelio s trojicom pritvorenika.

Prema priopćenju makedonske policije, nad njime u pritvoru nije bilo izvršeno nikakvo nasilje. Njegovo mrtvo tijelo pronađeno je jutros, a prema nekim informacijama, glava mu je bila potopljena u kanti s vodom.

Iz makedonske zatvorske uprave priopćeno je da je Tanevski kao osumnjičenik za četiri ubojstva, namjerno bio pritvoren u ćeliju u kojoj neće biti sam kako si ne bi pokušao oduzeti život. Međutim, on je vjerojatno iskoristio priliku dok su njegovi "cimeri" u ćeliji spavali, piše "Utrinski vesnik".

Ubijao, pa o tome pisao članke

Taneski je u Kičevu radio kao novinar odakle je kao dopisnik radio za listove "Nova Makedonija" i "Utrisnki vesnik". Među kolegama je ostao posebno zapažen nakon što je detaljno izvještavao o ubojstvima triju žena koje su bile silovane, zlostavljane i ugušene pomoću kabela.

Policija ga je sumnjičila za ubojstvo triju žena Živane Temelkovske, Mitre Simjanovske i Ljubice Ličovske , a također se sumnja da je odgovoran za nestanak 79-godišnje Gorice Pavleske odnosno da ju je ubio, a čije tijelo nije pronađeno.

Sve žene su živjele u Kičevu i radile su kao čistačice. Njihovi profili odgovaraju profilu ubojičine majke s kojom on nije bio u dobrim odnosima. Policija nije potvrdila da motivi Taneskog u ubojstvima žena imaju veze s njegovim lošim odnosnom s majkom.

R.I.
Foto: Utrinski Vesnik

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara