Ubojica Kristine Šušnjare u zatvoru se vidno udebljao, "glasovi mu rekli da je ubije"

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu danas je trebalo početi suđenje Luki Pezelju, optuženom za ubojstvo i pokušaj silovanja Kristine Šušnjare iz Trilja, početkom ove godine. No, suđenje je prekinuto, jer je Pezeljev odvjetnik Željko Gulišija zatražio izuzeće predsjednice Županijskog suda u Splitu i svih sudaca istog suda. Suđenje će se nastaviti kad se o zahtjevu očituje Vrhovni sud.

Optužnicom mu se stavlja na teret da je 5. siječnja 2008. oko 20.15 sati u Trilju upravljao VW Golfom i opazio otprije mu poznatu Kristinu Šušnjaru te je u cilju da s njom protiv njezine volje ostvari spolni odnos, zaustavio vozilo i ponudio joj prijevoz do Sinja, iskoristivši pritom njezino povjerenje proizišlo iz prijašnjeg poznanstva, a zbog čega je ona ništa zloga ne sluteći sjela u automobil.

Pokušao je silovati pa potom zatukao "francuskim ključem"

Pod izgovorom da mora otići do svoje kuće po novac, odvezao je automobil do pustog mjesta na kojem ga je zaustavio i potom zatražio od Kristine spolni odnos, a kada je ona to odbila, počeo ju je udarati po tijelu i glavi te je gušiti stežući joj rukama vrat, a nakon što joj je skinuo odjeću, u silovanju nije uspio zbog njenog snažnog otpora, navodi se u optužnici.

Kako bi joj onemogućio otkrivanje i prijavljivanje pokušaja silovanja, opisuje se u optužnici, metalnim odvijačem za vozilo, tzv. "francuskim ključem", više ju je puta snažno udario zadavši joj brojne ozljede glave i drugih dijelova tijela, zbog kojih je Kristina Šušnjara preminula trpeći pritom snažne bolove. Okrivljenika se tereti da je nakon toga njeno mrtvo golo tijelo odvezao na pusto mjesto u Docu Donjem i bacio ga jamu.

Ipak nije "čuo glasove"

Pezelj se pokušao obraniti neuračunljivošću, tvrdeći psihijatrima da je u kobnoj noći čuo glasove koji su mu rekli da ubije Kristinu, koju je pokupio dok je stopirala na triljskom mostu.

Krajem siječnja je poslan i na psihijatrijsko vještačenje u Vrapče, gdje je zaključeno kako okrutni ubojica mlade Kristine Šušnjare ipak nije "čuo glasove" dok ju je ubijao. Doznalo se prema nalazima vještaka iz Centra za forenzičku psihijatriju u zagrebačkoj bolnici Vrapče da 26-godišnji Luka Pezelj ima ispodprosječni intelektualni kapacitet, potisnutu agresivnost i narcisoidan je, međutim da je ipak bio je svjestan kad je ubijao 21-godišnji Kristinu Šušnjaru iz Trilja.

A.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara