Ubojicama britanske studentice smrtna kazna "prestroga"

Ubojicama britanske studentice smrtna kazna "prestroga"

DVOJICA tajlandskih ribara, osuđenih prije tjedan dana na smrtne kazne zbog ubojstva britanske studentice Katherine Horton, podnijeli su žalbe na presudu jer smatraju da je sudska presuda prestroga.

Kako javljaju britanski mediji, 23-godišnji Bualoi Posit i njegov 24-godišnji prijatelj Wichai Somkhaoyai, u vrlo kratkom sudskom procesu osuđeni su na smrt injekcijom, nezadovoljni su strogom odlukom suda te žele razmatranje njihove žalbe ne bi li tako ishodili zatvorsku kaznu.

Odvjetnik dvojice osuđenika, Phrompachara Namuang, rekao je kako se žalba njegovih klijenata temelji na stavu da je smrtna kazna za njihov prijestup "prestroga".

Posit i Somkhaoyai su u policijskoj istrazi priznali silovanje i ubojstvo 21-godišnje Katherine koja je na tajlandski otok Koh Samui doputovala na proslavu Nove godine. Djevojčino je tijelo otkriveno u moru nakon novogodišnjeg slavlja , a na njemu su bili vidljivi tragovi fizičkog nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istragom je utvrđeno da su mladići, inače ribari po zanimanju, prije napada konzumirali alkohol te su gledali porno filmove. Kombinacija tih dviju stvari za nesretnu je Britanku na žalost bila kobna, a njenoj je obitelji donijela najtužniju Novu godinu u životu.

U Tajlandu je ovaj slučaj praćen sa osobitim zanimanjem, a tamošnji su dužnosnici, svjesni štete koju je zločin donio ugledu zemlje, mirno podržali smrtnu presudu dvojici osuđenika.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara