Ubojicu iz Đakova vodili u lisicama, objavljene nove informacije o ranjenom

Ubojicu iz Đakova vodili u lisicama, objavljene nove informacije o ranjenom
Foto:

ANDRIJA DREŽNJAK, osumnjičenik za ubojstvo socijalne radnice đakovačkog Centra za socijalnu skrb Blaženke Poplašen i teško ranjavanje pravnika te ustanove Ivana Pavića, priveden je oko 10:40 sati u osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) na ispitivanje.

Očekuje se da će, nakon ispitivanja, Tužiteljstvo odlučivati o pokretanju istrage te zatražiti istražni zatvora o čemu bi, u popodnevnim satima, trebao odlučivati sudac istrage osječkog Županijskog suda.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u Đakovu Drežnjak je u srijedu uvečer priveden policijskom pritvorskom nadzorniku u Osijek.

Moguće nove smjene zbog propusta

Zbog metodoloških propusta utvrđenih izvanrednim nadzorom i sumnje u teške povrede službenih dužnosti vezanih uz postupanje prema osumnjičenom Drežnjaku načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Ladislav Bece pokrenuo je disciplinski postupak protiv četiri službenika đakovačke policijske postaje (PP), od kojih su načelnik postaje Rudolf Kolarić i policijski službenik koji je bio zadužen za taj predmet udaljeni s dužnosti. Kako se doznaje, moguće je još smjena u policiji, i to na razini Policijske uprave osječko-baranjske. 

Nadzorom stručnog tima Ravnateljstva policije i unutarnje kontrole utvrđeno je da je policijska postaja Đakovo 17. svibnja ove godine redovnom poštom zaprimila pisanu obavijest Centra u kojoj se navodi informacija o učestalim dolascima dvojice štićenika u Centar, pri čemu su se prema djelatnicima ponašali verbalno agresivno te da raspolažu anonimnom informacijom o mogućnosti nabave vatrenog oružja.

Ranjeni pravnik Centra za socijalnu skrb je u komi

Stručni tim je nakon nadzora zaključio kako je "prilikom postupanja rukovoditelja i policijskih službenika PP Đakovo došlo do metodoloških propusta, budući da policijski službenici nisu u dovoljnoj mjeri i pravodobno poduzeli potrebne službene radnje, dok su rukovoditelji propustili kontrolirati i usmjeravati njihov rad te osigurati provođenje potrebnih mjera i radnji".

Iz Ravnateljstva osječkog KBC-a izvijestili su kako je, u odnosu na jučerašnje informacije, stanje teško ranjenog Ivana Pavića i dalje vrlo teško te da je u komi, a liječnici KBC-a nastavljaju provoditi mjere intenzivnog liječenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara