Ubojstvo obitelji Anđelić: Uhićena osoba bošnjačke nacionalnosti

JEDNA osoba bošnjačke nacionalnosti zadržana je u policijskom pritvoru radi kriminalističke obrane nakon što je u njegovoj kući u Konjicu pronađen arsenal oružja u sklopu opsežne istrage povezane s ubojstvom obitelji Anđelić, objavljeno je u ponedjeljak iz policijskih izvora.

Ubojstvo na Badnjak troje članova hrvatske obitelji Anđelić kod Konjica priznao je islamski fanatik Muamer Topalović, član dviju radikalnih organizacija Aktivne islamske omladine i Jemietu el Furkan, za koje policija vjeruje da su možda povezane s vjerskim ekstremizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije navodi se kako je u Konjicu, u kući uhićene osobe, kojoj se ne navodi identitet, zaplijenjeno 7 strojnica promjera 7,62 milimetra, 26 električnih kapsula za aktiviranje eksplozivnih naprava i veća količina streljiva različitog kalibra. Policijski dužnosnik koji je zatražio diskreciju potvrdio je kako uhićeni Bošnjak iz Konjica živi i radi u Mostaru a nastanjen je u mjestu Vrapčićima sjeverno od grada.

Prema zahtjevu županijskoga tužiteljstva u Mostaru policija je do sada obavila pretres deset objekata u konjičkoj općini te je zaplijenila dokumentaciju ´s ciljem eventualne povezanosti osumnjičenog i s drugim osobama koje djeluju u okviru drugih organizacija na području Konjica´.

Zaplijenjena je veća količina pisane dokumentacije kao što je evidencija o poslovanju određenih organizacija, zatim video kasete, jedan kompjutor. Ta dokumentacija bit će analizirana radi eventualnog otkrivanja novih saznanja relevantnih za slučaj ubojstva obitelji Anđelić, objašnjava se u policijskom priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara