Učenici pitali Kolindu zašto nije maknula Ured s Pantovčaka. Objasnila im je

Učenici pitali Kolindu zašto nije maknula Ured s Pantovčaka. Objasnila im je
Foto: Hina

PREDSJEDNICA Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je zadarsku gimnaziju Vladimira Nazora gdje je slušala učeničku debatu na temu kažnjavanja političara zbog neispunjenih predizbornih obećanja među kojima je i ono o preseljenju njezinog Ureda s Pantovčaka, no pojasnila im je kako ga nije mogla ispuniti zbog stava Ureda za upravljanje državnom imovinom da nijedan objekt nije za to prikladan.

"Uzeli ste jako dobru temu koju svakako treba razmatrati, ali na koju već esencijalno postoji odgovor. Oni koji kažnjavaju političare bi trebali biti birači na izborima", ustvrdila je predsjednica.

Najvažnije odluke

Učenike je zanimalo i koje su bile najvažnije odluke u njezinu mandatu, na što im je odgovorila da je to svakako “održavanje stabilnosti u Hrvatskoj“.

"Ja sam jedina predsjednica kojoj su se u jednom mandatu promijenile tri vlade, a ishodi parlamentarnih izbora bili su prilično nedorečeni i neodlučni. Tu je bilo dosta koaliranja, dosta razgovora i ja sam u tome morala biti u potpunosti nepristrana", rekla je hrvatska predsjednica zadarskim gimnazijalcima.

Nakon posjeta Gradskoj upravi, gdje joj je gradonačelnik Branko Dukić predstavio najvažnije gradske projekte, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obišla je i proizvodni pogon tvornice alkoholnih i bezalkoholnih pića Maraska d.d.. S Upravom jedne od najstarijih tvornica likera i sokova u ovom dijelu Europe razgovarala je o planovima i poslovanju na sve zahtjevnijem svjetskom tržištu na kojemu je Maraska već desetljećima prisutna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara