Udruga Eko Kvarner osuđuje međunarodne pritiske na Hrvatsku

EKOLOŠKA udruga Eko Kvarner u današnjem priopćenju osuđuje prošlotjedne međunarodne pritiske na Hrvatsku vezane uz Projekt Družbe Adrije i odgodu primjene ekološkoribolovne zone na Jadranu.

Eko Kvarner ističe kako nije prihvatljivo da predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin u govoru o stanju nacije čini pritisak kako bi se ostvario Projekt Družbe Adrije, i to prije nego što se dovrši studija o njegovu utjecaju na okoliš, koja je u izradbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također ta ekološka udruga ističe kako nije primjereno da se Hrvatska ucjenjuje "zbog kašnjenja realizacije Projekta Družbe Adrije".

Eko Kvarner najavio je i da će pozvati predstavnike ekoloških stranaka iz europskih država u Omišalj krajem lipnja kako bi se uspostavio međunarodni nadzor izradbe eko studije i moguće realizacije Projekta Družbe Adrije.

Eko Kvarner u priopćenju je izrazio i žaljenje zato što je Hrvatska odgodila primjenu ekološko-ribolovne zone, te je ocijenio da ona bez te zone ne može štititi Jadran ni od sadašnjeg ni od pojačanog tankerskog prometa nakon mogućeg ostvarenja Projekta Družbe Adrije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara