Udruga "Roda" sutra prikuplja potpise za bolje vrtiće

UDRUGA "Roda" sutra po hrvatskim gradovima organizira potpisivanje apela za kvalitetniji i ugodniji boravak djece u vrtićima, čime će obilježiti Međunarodni dan obitelji.

Apelom, koji je već podržalo preko 3.500 roditelja, udruga "Roda" traži više teta u vrtićima, čuvanje dvorišta vrtića, kvalitetniju prehranu za djecu i prilagodbu radnog vremena potrebama roditelja.

Akciju "Za vrtiće iz bajke" u sklopu koje se provodi potpisivanje apela, "Roda" je pokrenula početkom godine kako bi skrenula pozornost državnih ustanova na neprimjeren sustav predškolskog obrazovanja u Hrvatskoj, rekla je Hini koordinatorica akcije Davorka Malenica Makarović.

Apelom, koji se može podržati putem Internet stranice www.roda.hr, udruga upozorava da su važeći normativi, po kojima se utvrđuje broj djece na jednu tetu, usvojeni još daleke 1983. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tim normativima, na jednu tetu dolazi prevelik broj djece. Nove normative pripremilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ali još nisu upućeni u saborsku proceduru.

Prikupljanje potpisa održat će se u Zagrebu na Cvjetnom trgu (od 19 do 14 sati) i na Jarunu u poslijepodnevnim satima, Rijeci na Korzu (od 10 do 13 sati), Puli na Gradskoj tržnici (od 9 do 12 sati), Zadru na Forumu (od 8 do 13 sati), Dubrovniku kod Sponze (od 9 do 12 sati) i Splitu na Rivi (od 9 do 17 sati).

U udruzi najavljuju da će apel za poboljšanje stanja u vrtićima biti upućen Vladi, Hrvatskom saboru, nadležnim ministarstvima i lokalnim vlastima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara