Udruga ruke predstavila drugu fazu projekta "Kako se nositi s korupcijom"

Predstavnici udruge "Ruke", koji su u sklopu druge faze projekta "Kako se nositi s korupcijom" razgovarali s 50ak malih i srednjih poduzetnika procjenjuju da je njih oko 20 posto sudjelovalo u korupciji jer su na to bili prisiljeni, ali da se svi žele riješiti problema vezanih za korupciju.

Nevladina udruga "Ruke" organizirala je od svibnja prošle do siječnja ove godine niz sastanaka i razgovora s poduzetnicima iz osam hrvatskih gradova koji su govorili o svojim iskustvima vezanim za korupciju i predlagali moguća rješenja, izvijestili su na konfrenciji za novinare predstavnici udruge.

Pokazalo se da većina sudionika nije sasvim svjesna posljedica koje donosi korupcija, ali ipak veći dio njih shvaća da se sudjelovanjem u korupciji u konačnici gubi, rekao je voditelj projekta Marin Mostarčić.

Zato se, dodao je, poduzetnici koji sudjeluju u korupciji žele riješiti toga problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Temeljem razgovora s 50 poduzetnika, koji su sudjelovali u drugoj fazi projekta "Kako se nositi s korupcijom", Mostarčić procjenjuje da je njih 20 posto sudjelovalo u korupciji, a da su na nju bili prisiljeni kako bi za svoju tvrtku osigurali posao.

Naglasio je da su predstavnici udruge "Ruke" u razgovoru sa sudionicima projekta, koji je proveden uz financijsku podršku Europske unije, nastojali ukazati poduzetnicima da su oni ključni čimbenik u sprječavanju korupcije.

Prva faza projekta "Kako se nositi s korupcijom", koja je provedena od rujna 2000. do studenoga 2001. pokazala je da se 86 posto hrvatskih poduzetnika osobno suočilo s problemom korupcije. U tom istraživanju, poduzetnici su najkorupiranijima proglasili velike tvrtke, inspektore i lokalne vlasti.

(Hina) mvr sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara