Udruga Volim Hrvatsku pozvala građane na skidanje zastava "takozvane EU"

Udruga Volim Hrvatsku pozvala građane na skidanje zastava  "takozvane EU"

Foto: Goran Mehkek / Cropix

UDRUGA "Volim Hrvatsku" poslala je danas Vladi zahtjev da hitno ukloni sve zastave EU s državnih institucija i pozvala građane da i dalje skidaju zastave. Učinili su to nakon što je Kristina Ćurković koordinatorica ove udruge za Dalmaciju, jutros došla ispred zgrade splitske uprave, skinula zastavu EU i stavila hrvatsku trobojnicu.

"Postavljanje takvih simbola i znakova uz zastavu RH, grubo vrijeđa ugled i dostojanstvo građana. Uhićivanje zbog domoljubne reakcije uklanjanja nezakonito postavljenih zastava drsko je poslušničko ponašanje. To čine oni koji su i sami, po službenoj dužnosti, trebali reagirati na isti način", tvrde u udruzi Volim Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već neko vrijeme inzistiraju da im Vlada odgovori po kojem zakonu vješa zastave strane države, no odgovor do danas nisu dobili. Prošlog tjedna Index je pisao da EU zastave zbilja nema u Zakonu o grbu, zastavi i himni, nego se vješa od sredine 2004. kad je to naredio Ivo Sanader.

"Zastave tzv. EU već godinama iritiraju građane. Kristina je zastavu skinula slušajući poziv svoje savjesti, jednako kako je to prošli tjedan na Trgu bana Jelačića učinio zagrebački koordinator udruge Dubravko Krčmarek. Ne vjerujem da će njihovi domoljubni postupci ostati usamljeni", zaključio je predsjednik udruge Volim Hrvatsku Roko Šikić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara