Udruge predlažu Berošu da nagradi medicinske sestre koje brinu o zaraženima

Udruge predlažu Berošu da nagradi medicinske sestre koje brinu o zaraženima
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

STRUKOVNE udruge medicinskih sestara i tehničara predložile su ministru zdravstva Viliju Berošu da donese odluku o nagrađivanju medicinskih sestara i tehničara te drugog zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja koje izravno skrbi za pacijente oboljele od koronavirusa.

Pismo ministru uputili su predsjednici Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak i predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Adriano Friganović.

"Uputili smo pisani prijedlog ministru u kojem ga molimo da razmisli o linearnoj stimulaciji koja bi naše medicinske sestre i medicinske tehničare - heroje ove pandemije, bar u malom segmentu nagradila u ovoj teškoj situaciji kada zdravlje nacije stavljaju ispred svog zdravlja i zdravlja svojih obitelji. Prijedlog je da se nagrade svi zdravstveni i nezdravstveni radnici koji rade u respiracijskim i covid-19 centrima diljem Hrvatske", rekao je u ime udruga Gazić.

Udruge ističu kako su svojim djelovanjem i profesionalizmom medicinske sestre i tehničari pridonijeli obuzdavanju i sprječavanju širenja zarazne bolesti na svim razinama zdravstvene zaštite u Hrvatskoj.

Medicinske sestre i tehničari predstavljaju najveću grupaciju zdravstvenih djelatnika pa se samim time veći dio tereta nacionalne krize nalazi na njima, kaže se u pismu.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara