Ugašen požar kod Barbarige, još gori kod Vrane

POŽAR kod Barbarige u Istri je ugašen oko 19 sati, ali je na Vranskom jezeru gašenje još uvijek u tijeku. Požar na Visu, koji je stavljen pod kontrolu u 18.20, lokaliziran je 15 minuta kasnije, priopćeno je iz OSV-a Divulje u 20 sati.

Jedan kanader gasi požar koji je u 10.17 sati izbio kod Vrane, na Vranskom jezeru. Kanader je bio nužan zbog miniranosti tog područja, a u gašenju sudjeluje i deset vatrogasnih vozila, te 40 vatrogasaca javnih vatrogasnih postaja iz Zadra, Biograda, Benkovca, te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Polača i Stankovaca.

Na otoku Visu kod mjesta Podstražje požar je lokaliziran oko 18.35 sati, a izgorjela su dva hektara visoke makije. Osim vatrogasaca iz Visa i Komiže, vatru je gasio i jedan kanader, koji je nakon kontroliranje požara poslan u Barbarigu.

Kod Barbarige se ponovno razbuktalo oko 16 sati

Radi se o požaru između mjesta Batvači i ceste Peroj-Barbariga, koji je noćas lokaliziran oko jedan sat u noći, nakon 9 sati gašenja, ali se zbog vjetra ponovno aktivirao danas popodne oko 16 sati. Opožareno je više od 15 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja.

Danas su ga uz pomoć kanadera, gasili vatrogasci JVP-a Pula, te dobrovoljni gasitelji iz Pule, Peroja, Fažene, Vodnjana i Medulina, a pridružilo im se i deset građana. Područje trenutno sanira i nadgleda 39 vatrogasaca sa 6 vozila.

Kod Dubrovnika izgorjelo tri tisuće hektara, trenutno sve pod kontrolom

Znatno povoljnije vrijeme i trud gasitelja, uspjeli su zauzdati požare na dubrovačkom području. Vatra je, podsjetimo, počela harati u subotu popodne i do danas progutala oko tri tisuće hektara.

Trenutno požarišta u Dubrovniku i Župi Dubrovačkoj čuva jedan helikopter opremljen za gašenje požara, i kopnene snage. Sanaciju i čuvanje požarišta obavljaju vatrogasci iz Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Splita i Splitsko-dalmatinske županije, Zadra, Šibenika i Pelješca, te gasitelji Hrvatske vojske.

Foto: Parentium.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara