Ugostitelj dobio ogromnu kaznu zbog računa od 22 kune, razlog je nevjerojatan

Ugostitelj dobio ogromnu kaznu zbog računa od 22 kune, razlog je nevjerojatan
Nije fotografija računa o kojem se govori u tekstu Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

IZ ROVINJA stiže novi slučaj brutalnog kažnjavanja ugostitelja zbog banalnih razloga.

"Gostima sam izdao račun za kavu i čaj i kao svaki put ostavio sam ga na stolu. Međutim, prilikom odlaska, nisu čekali konobara nego su svoju narudžbu odlučili platiti na šanku. Konobar ih je pitao što su popili te im je potom naplatio 22 kune koliki je i bio iznos računa. Carinskim inspektorima koji nisu našli smislenim zatražiti račun od gostiju ovo je bio dovoljan razlog za prekršajni postupak",objašnjava za Glas Istre kažnjeni rovinjski ugostitelj.

Upravo je zbog ovog propusta rovinjski ugostitelj postao žrtva iživljavanja poreznih inspektora zbog čega je platio kaznu od vrtoglavih 25.200 kuna. Pri tome je vlasnik lokala dobio kaznu od 20.100 kuna, dok je odgovorni konobar kažnjen s 5.100 kuna.

"Posebnost ovog slučaja svodi se na problematiku (ne)izdavanja računa koje je utvrđeno neposrednim opažanjem ovlaštenog carinskog službenika. Pitam se što neposredno promatranje znači u trenutku kad imate gosta od kojeg ste navodno naplatili račun bez računa, a niste našli za shodno da ga kao inspektor bilo što upitate ili ne daj bože zatražite račun. Cijeli slučaj je pomalo smiješan", zaključio je sugovornik Glasa Istre. 

To je već drugi slučaj takvog postupanja istarskih poreznika u kratkom vremenskom razdoblju. Naime, prije nekoliko dana novigradski je poduzetnik zbog pronađenog viška od 23 kune u novčaniku jednog od konobara morao platiti istu kaznu kao njegov rovinjski kolega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara