Ugovor o sanaciji odlagališta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

U Dubrovniku je danas potpisan ugovor o sanaciji odlagališta u Dubrovačkoneretvanskoj županiji vrijedan 24,6 milijuna kuna.

Vršitelj dužnosti direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Vinko Mladineo ugovore je potpisao s gradonačelnicima Ploča i Metkovića te načelnicima Blata, Orebića, Janjine, Lastova, Mljeta i Trpnja.

Fond će za najjužniju hrvatsku županiju izdvojiti 24,6 milijuna kuna nepovratna novca, što je 44 posto cjelokupna ulaganja u uređenje županijskih odlagališta. Najviše novca dobio je grad Ploče za odlagalište Lovorik - 6,2 milijuna kuna.

Grad Metković je dobio 5,4 milijuna kuna za uređenje odlagališta Dubravice, mljetska općina 4,9 milijuna kuna, Blato 2,9 milijuna, Lastovo 2,7, Trpanj 1,3, Janjina 1,2 i Orebić 863 tisuće kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sklopu cjelokupnih aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Fond će uložiti oko 30 milijuna kuna u uređenje deset odlagališta, što su znatna ulaganja u očuvanje okoliša i zdravlje ljudi", kazao je Mladineo.

Taj fond je gradu Dubrovniku već odobrio 4,4 milijuna kuna za sanaciju odlagališta Grabovice te Župi dubrovačkoj 750.000 kuna za sanaciju divljega odlagališta "Sutvare".

(Hina) xhšpa yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara