Ugušila sina i bacila ga u smeće: "Valjda sam slučajno sjela na bebu"

Ugušila sina i bacila ga u smeće: "Valjda sam slučajno sjela na bebu"
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Ivo Cagalj/PIXSELL

POČELO je suđenje ženi iz središnje Hrvatske koja je optužena da je u listopadu 2017. tek rođenog sina ugušila, stavila u crnu plastičnu vrećicu i bacila u kantu za smeće. Prijeti joj najmanje 10 godina zatvora, a danas je svjedočila što se dogodilo toga dana.

Ispričala je kako je rodila u sobi oko 6:30, dok je na krevetu spavao njezin tadašnji izvanbračni suprug koji, kako kaže, nije ništa čuo, piše Večernji list.

"Pukao mi je vodenjak pa sam otišla na kat. Dok sam rađala, glavu sam naslonila na dvosjed. Bila sam u čučećem položaju. Htjela sam se pridignuti, no zbog bolova sam se dvaput spustila. Nakon što je izašla posteljica, čula sam svekrvu kako me zove. Drugi put sam pokušala ustati i spustila se i tad sam valjda sjela na bebu, ali se toga ne sjećam", ispričala je.

Optužena je u svojoj obrani pojašnjavala kako je nakon porođaja bebu zamotala u svoje crvene hlače i stavila je u kut sobe. Većinu toga dana provela je u krevetu, a kada se probudila, pokušala je oprati krvavu mrlju s poda sobe. 

"Sljedećeg dana tijelo bebe sam stavila u crnu vreću, a vreću sam bacila u smeće. Beba nije davala znakove života, uopće nije plakala. Zadnja dva ili tri dana pred porođaj nisam osjetila ni da se miče", ispričala je na sudu, prenosi Večernji.

Nakon svega se opet udala i rodila još jedno dijete

Ona iz prijašnje veze ima još dvoje djece, koja su smještena kod udomitelja, a u međuvremenu se udala te rodila još jedno dijete, koje je također kod udomitelja. U obrani je navela da je tadašnjeg supruga upoznala u psihijatrijskoj bolnici. Pojasnila je da je tamo bila nakon što je završila s djecom na ulici jer ju je prošli suprug pijan tukao.

"Izgubila sam roditeljska prava, no svoju djecu redovito posjećujem kod udomitelja", rekla je.

U obrani je navela i da nije krila trudnoću ni planirala ubojstvo.

Nije bila u istražnom zatvoru

Prema optužnici, žena je prije gotovo dvije godine, neposredno nakon što je bez ičije pomoći rodila u spavaćoj sobi, rukom prekrila nos i usta bebe i ugušila je. Dijete je pronašla majka njezinog tadašnjeg izvanbračnog supruga

Kako su živjeli u istom domaćinstvu, ona je, kad je primijetila da snaha više nema trbuh, išla istražiti što se dogodilo. Dijete je našla u plastičnoj vreći u kanti za smeće.

Nakon ubojstva žena nije bila u istražnom zatvoru. Odselila se i s drugim muškarcem dobila još jedno dijete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara