Uhićen izbjeglica iz Alžira koji je pobjegao s psihijatrije u Bremenu i vikao "sve ću vas raznijeti"

Uhićen izbjeglica iz Alžira koji je pobjegao s psihijatrije u Bremenu i vikao "sve ću vas raznijeti"

Foto: Hina

NJEMAČKA policija uhitila je u noći sa srijede na četvrtak 19-ogodišnjeg mladića, alžirskog izbjeglicu, koji je ranije tijekom srijede pobjegao iz psihijatrijske ustanove vičući: "raznijet ću vas", čime je okončan posljednji u nizu incidenata koji je uznemirio Nijemce posljednjih dana.

Policija u gradu Bremenu, na sjeverozapadu Njemačke, mladića je uhitila na glavnoj željezničkoj postaji nakon što ga je satima pokušavala uloviti te pritom evakuirala i lokalni trgovački centar naznačivši da to "nije antiteroristička operacija".

"Nema dokaza bilo kakve opasnosti i ovo nije antiteroristička operacija", rekla je s tim u vezi glasnogovornica policije.

Policija trenutačno provodi istragu, no za sada je poznato da je riječ o mladiću koji je prošli vikend proveo u zatočeništvu zbog nekoliko krađa te da je simpatizer Islamske države i ubojice koji je prošlog petka u Muenchenu ubio devet ljudi. No po riječima predstavnika policije, osim njegovih izjava s tim u vezi nema nikakvih dokaza o bilo kakvim vezama s njima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara