Uhićen je manijak koji je cipelario pse

Uhićen je manijak koji je cipelario pse
Screenshot Facebook

VEČERAS je uhićen muškarac sa snimke koja se danas munjevito proširila Facebookom, a na kojoj se vidi kako cipelari i tuče psa štapom. 

Informaciju o uhićenju muškarca koji je cipelario pse za Index je potvrdila splitska policija.

>> UZNEMIRUJUĆE Fejsom se širi snimka manijaka koji cipelari pse kod Muća

Facebookom se, podsjetimo, danas proširila snimka koja započinje izvlačenjem pasa iz prtljažnika, a muškarac u maslinastom odijelu psuje boga i urla: "Krepajte!"

U nekoliko minuta uznemirujućeg videa, muškarac tuče i cipelari psa, psuje na njega, udara ga vratima i gađa različitim predmetima.

UPOZORAVAMO VAS DA JE SNIMKA IZUZETNO UZNEMIRUJUĆA, GLEDAJTE JE NA VLASTITU ODGOVORNOST

Možete je pogledati ovdje.

Izbačen je iz lovačkog društva

Na snimci se vidi kako je muškarac iz auta izvukao dva psa, pri čemu je jedan pobjegao otrgnuvši se s ogrlice. Drugi se sklupčao uz automobil. Kako se može čuti od muškaraca koji snimaju i smiju se dok ovaj tuče životinju, pas je navodno "izgrizao instalacije" u prtljažniku.

Ilija Veić, predsjednik Lovačkog društva Muć, potvrdio je za Dalmatinski portal da je muškarac sa snimke lovac i član društva. Vidio je snimku, kaže kako ga je sadržaj užasnuo te najavljuje da će ga zbog ovakvog ponašanja isključiti iz društva, i to po kratkom postupku bez Stegovne komisije. 

"Sve sam vidio. Riječ je o našem članu. Dobio sam informaciju, pogledao sam video. Tragično, jadno, nemam riječi da se tako netko može ponašati prema svojim psima. Čim sam vidio snimku, sazvao sam Izvršni odbor. Nemamo mi tu što raspravljati, nema potrebe sazivati Stegovnu komisiju. Ovo je apsurd", rekao je Veić. 

Događaj u Lici

Dodaje kako po Statutu mogu samo isključiti zlostavljača iz lovačkog društva. 

"To je u našoj nadležnosti. Ja ovo najoštrije osuđujem. Lovac sam 40 godina, uvijek imam pse, oni su meni dio obitelji", rekao je Veić. 

Iako su prvotne informacije govorile da je snimka nastala kod Muća, predsjednik Lovačkog društva Muć je rekao da se događaj nije zbio na njihovom terenu, nego u Lici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara