Velika akcija Uskoka: Jozo Petrović pušten nakon ispitivanja, na razgovoru u policiji bio i Zoran Gobac!

Screenshot i video: STV

PET OSOBA uhićeno je u sklopu velike akcije Uskoka i policija. Pet privedenih terete se za poticanje na davanje mita, primanje i davanje mita. Iz Ravnateljstva policije potvrđeno je da je više osoba pod kriminalističkim istraživanjem, a navodno se istražuje i curenje informacija iz policije. Akcija se provodi na području Zagreba i Osijeka.

Kako neslužbeno doznaje HRT, u Zagrebu su uhićeni Jozo Petrović, bivši član uprave Ine, te Vlado Rajić, koji je javnosti poznat kao svjedok na suđenju za ubojstvo Vjeke Sliška. Rajić je nedavno priveden zajedno s policajcima Markom Svalinom i Vjekoslavom Drnićem, od kojih je navodno kupovao tajne informacije. I ova bi istraga mogla biti povezana s tim slučajem.

Petrović je pušten nakon ispitivanja.

Prema neslužbenim informacijama, na informativnom razgovoru u policiji je bio i Zoran Gobac, kontroverzni poduzetnik i rukometni menadžer. Gobac nije priveden.

Među osobama koje su privedene tijekom dana je i Željko Biloš. Snimku njegovog uhićenja ekskluzivno je objavila Slavonska televizija. Biloš je poznat kao "kralj željeza", a vlasnik je Portanove i Osječke televizije. Uz Biloša je priveden i Damir Ivić, bivši direktor marketinga u Osijek Koteksu.

 
Prema neslužbenim informacijama portala Republika.eu, privedena je i jedna osoba iz Dubrovnika, čiji identitet za sada nije poznat. Policijska akcija započela je u ranim jutarnjim satima pretresom kuća pripadnika tzv. "Čepinske skupine" Stipe Barišića Moljca i Dragana Bakovića Bambura.

Bambur i Moljac poznati su kao pripadnici takozvane Čepinske skupine protiv koje se od 90-ih godina vodilo više kaznenih postupaka, a Ivić je s bivšim direktorom Osijek-Koteksa Dragom Tadićem te poduzetnikom Ramizom Pančićem optužen u aferi nabave šljunka za gradnju slavonske autoceste.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad pet osoba koje su tijekom jutra uhićene na području Zagreba, Osijeka i Dubrovnika. Kriminalističko istraživanje se provodi u vezi kaznenog djela davanja mita iz članka 294. Kaznenog zakona RH, a u vezi članka 37. istog zakona. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja policija će Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeti kaznenu prijavu", priopćeno je iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara