Uhićen zaposlenik "Bechtela" zbog primanja 50.000 kuna mita

ZAPOSLENIK  tvrtke "Bechtel Internacional Inc." Zlatko Boban uhićen je jučer zbog primanja 50.000 kuna mita koje je tražio od jednog izvođača radova na budućoj autocesti Zagreb-Split kao protuuslugu da mu produži ugovor s "Bechtelom", izvijestili su danas USKOK i MUP.

Osumnjičeni je uhićen jučer prijepodne nakon što je primio mito, a policija je kod njega pronašla 20 novčanica od po 100 eura koje su prethodno obilježene.

Akcija u kojoj su USKOK i policija koristili posebne mjere tajnog praćenja i snimanja te simuliranog davanja mita počela je nakon prijave odgovorne osobe "Bechtela" i suvlasnika jedne od tvrtki izvođača radova od kojega je Boban tražio mito. Njihov identitet USKOK i policija nisu otkrili.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U USKOK-u i MUP-u kažu da je Boban kao "Bechtelova" odgovorna osoba za izgradnju dionice Kapela-Sveti Rok buduće autoceste Zagreb-Split tražila od suvlasnika jednog od izvođača radova na toj dionici ukupno 50.000 kuna mita kao protuuslugu za nastavak radova, odnosno produženje ugovora s "Bechtelom".

Osumnjičeni je jutros priveden u Istražni centar riječkog Županijskog suda uz kaznenu prijavu zbog primanja mita. Očekuje se da će USKOK danas podnijeti zahtjev za pokretanjem istrage i pritvaranjem osumnjičenog Zlatka Bobana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara