Uhićena 22-godišnja Šibenčanka koja je kupovala speed preko Deep Weba

Uhićena 22-godišnja Šibenčanka koja je kupovala speed preko Deep Weba

Foto: MUP

ŠIBENSKA policija uhitila je 22-godišnjakinju koja je nabavljala amfetamin "speed" na skrivenom dijelu interneta, tzv. "Deep Webu", a zbog prodaje te droge privela je njezina vršnjaka u čijem je stanu pronašla manji dio droge kupljene od inozemnog cyber dilera.

Policija je u petak izvijestila kako je istragom utvrđeno da je 22-godišnjakinja od lipnja do rujna ove godine u dva navrata naručila na internetu ukupno 75 grama "speeda" - jednom 25, a zatim i 50 grama.

Policija je za njezine ilegalne aktivnosti doznala nakon što je u srijedu navečer kod nje pronašla 0,3 grama, a kod 22-godišnjeg Šibenčanina 5,2 grama marihuane. Po nalogu Županijskog suda pretražili su njegov stan u Šibeniku i tamo pronašli još 5,9 grama marihuane, 17,1 grama "speeda" te digitalnu vagu s ostacima te droge.

Istragom je utvrđeno da je mladić u najmanje sedam navrata prodavao amfetamin konzumentima s područja Šibenika, a da je 22-godišnjakinja taj ‘speed’ naručila na internetu i tako posredovala u nabavi droge.

Oboje su uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predani pritvorskom nadzorniku do nastavka kaznenog postupka pred Općinskim državnim odvjetništvom.

Ilegalno tržište droga cvate u podzemlju interneta

"Deep Web" je nekomercijalni internet prostor kojem se ne pristupa klasičnim pretraživačima poput Googlea, a na kojem cvate ilegalno tržište droga. Slično kao što se trguje na eBayu, tamo se prodaje droga i druga ilegalna roba poput oružja, ukradenih umjetnina, a moguće je i naručiti nečije ubojstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara