Uhićena i treća osoba zbog iznude u slučaju sa zvijezdom Krim tima i specijalcem

Uhićena i treća osoba zbog iznude u slučaju sa zvijezdom Krim tima i specijalcem
Foto/screenshot: Index/RTL/Google Street View

UHIĆENA je i treća osoba koja se dovodi u vezu s pokušajem iznude nad poduzetnikom Marijom D. (48), doznaje Jutarnji list.

Već su ranije, podsjetimo, kazneno prijavljeni bivši glumac iz serije Krim tim 2 Leon Lučić te aktivni pripadnik MUP-ove antiterorističke jedinice Lučko Andrija Vrhovac.

Jučer navečer policija je uz nalog istražnoga suca pretražila stan te treće osobe, a danas bi nad njom trebalo biti nastavljeno kriminalističko istraživanje. Za sada nije poznato tko je osumnjičenik, no spominjalo se da se radi o bivšemu vojniku. Također, nije poznato niti koja je bila njegova uloga u pokušaju iznude koji je prije skoro dva tjedna završio u krvavoj tučnjavi na nadvožnjaku autoceste A1.

Podsjetimo, poduzetnik Mario D. zaprešićkoj policiji prijavio je da ga se iznuđuje te da se od njega traži 100.000 eura. Zatim je na nadvožnjaku kod Draganića došlo do susreta između poduzetnika i njegovog pratitelja, bivšeg MMA borca Marka Šantića s jedne strane te dvojice iznuđivača. Došlo je do sukoba i u tom sukobu teško je stradao jedan od napadača, nekadašnja TV zvijezda Leon Lučić. Drugi napadač je pobjegao. U međuvremenu je policija i njega identificirala pa je uhićen Andrija Vrhovec.

Karlovačka policija opširnim se priopćenjem prije nekoliko dana oglasila o slučaju iznude zaprešićkog poduzetnika u kojoj su sudjelovali aktivni specijalac i bivši policajac Leon Lučić.

"U odnosu na događaj fizičkog sukoba više osoba koji se dogodio 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, a u kojem su dvojica muškaraca (48 i 38 godina) teško ozlijeđena i jedan lakše (36), do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnji muškarac. Ujedno, spomenuti 48-godišnjak te 35-godišnjak osumnjičeni su i za kazneno djelo iznude u pokušaju", navela je policija u priopćenju u kojem ne navodi imena. No poznato je da je 48-godišnjak Leon Lučić, bivši policajac poznat javnosti iz RTL-ove krim sapunice Krim tim 2, a 35-godišnjak specijalac iz ATJ Lučko Andrija Vrhovec.

Policija spominjala još jednu nepoznatu osobu

"Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos. U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48, 35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen", stoji u priopćenju policije.

Specijalac udaljen iz službe

"Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te navedenog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe", objavila je policija o Vrhovcu.

Vrhovec u pritvoru, policija čeka da Lučiću bude bolje

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnosi se kaznena prijava, dok je osumnjičeni 35-godišnjak, koji je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu danas doveden na Općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda osumnjičeni 48-godišnjak nalazi se u zdravstvenoj ustanovi te prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem ovog događaja", navodi se u priopćenju karlovačke policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara