Uhapšena Piruška Canjuga, smijala se dok su je odvodili

Uhapšena Piruška Canjuga, smijala se dok su je odvodili

Foto: PIxsell/Tatjana Tadić/Dalibor Urukalović

UHAPŠENA je Piruška Canjuga - potvrdio je to njezin odvjetnik Anto Nobilo.

Kako je za Index potvrdio Anto Nobilo, odvjetnik bivše članice Uprave Agrokora, Piruške Canjuge, tereti je se zbog odobravanja spornih financijskih izvješća u periodu od 2006. do 2017."Stavlja joj se na teret kao i drugim članovima uprave da su prihvaćali lažna financijska izvješća i u tom svojstvu obmanjivali poslovne partnere, da su Ivici Todoriću pribavili protupravnu korist te da ne postoji sva dokumentacija poslovanja koja je trebala postojati", izjavio je odvjetnik Anto Nobilo.

Nobilo tvrdi da se Canjugu sumnjiči za sve što je uprava kolektivno napravila, ali da se ne spominje u konkretnim radnjama. Pojasnio je da nije istina da je u upravi bila od 2006. do 2017. jer zbog čuvanja trudnoća duže vrijeme nije radila. "Četiri godine je bila na bolovanju, nikad se nije bavila financijama već razvojem nekretnina za tvrtku Agrokor", kazao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da nakon pretresa Piruška Canjuga ide na policiju, a potom i na ispitivanje u državno odvjetništvo. "Ona je uhićena, a u statusu uhićenika mogu je zadržati do 48 sati, a nakon toga sudac istrage mora donijeti odluku", kazao je Nobilo.

Na pitanje kakva će biti njena obrana Nobilo je kazao da će kazati "da nijedan financijski dokument nikada nije proučavala jer to njen nije bio doseg njenog posla".Podsjetimo, rano jutros pred Kulmerove dvore, rezidenciju obitelji Todorić, stiglo je nekoliko policijskih vozila. DORH već mjesecima provodi izvide o Agrokoru, a po svemu sudeći, stiglo je vrijeme i za prva privođenja.

Policija je upala u Kulmerove dvore, u stan bivšeg Todorićevog financijaša Ivana Crnjca i privela ga. Upali su i u stan izvršne dopredsjednice Agrokora Ljerke Puljić. Upali su i u stan Piruške Canjuge, čiji odvjetnik Anto Nobilo nam je javio za što se tereti njegova klijentica. Policija je, kako se doznaje, došla i na vrata Damira Kuštraka, još jednog bivšeg člana Uprave Agrokora.

Dosad su privedeni Ivan Crnjac, Tomislav Lučić, Damir Kuštrak, Mislav Galić, Ljerka Puljić i Piruška Canjuga.
 


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara