Uhićeni divljaci koji su prebili čovjeka u Zadru, jedan je imao automatsku pušku

Uhićeni divljaci koji su prebili čovjeka u Zadru, jedan je imao automatsku pušku
Screenshot: Facebook

UHIĆENA su petorica nasilnika, a za još jednim se još traga, zbog premlaćivanja 41-godišnjaka 20. srpnja oko četiri sata ujutro na Branimirovoj obali u Zadru, priopćeno je u srijedu na izvanrednoj konferenciji za novinare u zadarskoj Policijskoj upravi.

Petorica uhićenih privedeni su pritvorskom nadzorniku zadarske Policijske uprave, Općinskome državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog sudjelovanja u tučnjavi, a 26-godišnjaku i zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 41-godišnjak sukobio sa skupinom koja mu je u klubu zapriječila ulaz u zahod. Zaštitari su 41-godišnjaka izveli iz kluba, nakon čega su se nasilnici na njemu počeli iživljavati. Najprije mu je prišao 30-godišnjak, koji ga je nogama i rukama tukao po glavi, zatim mu je s leđa prišao 27-godišnjak, koji ga je nekoliko puta udario šakom po glavi. Nastavili su se iživljavati dok je ležao, a pridružila su im se još dvojica 24-godišnjaka i 26-godišnjak, koji su ga nastavili tući nogama. Zaštitari nisu učinili ništa da spriječe nasilje, rekao je voditelj Službe kriminalističke policije zadarske Policijske uprave Bore Mršić, dodajući da se policija želi odlučno suprotstaviti brutalnom iživljavanju uličnih nasilnika nad građanima.

Pronađeno oružje, metalna palica...

Policija je došla do videosnimke i dokaza o okrutnom premlaćivanju 41-godišnjaka koji zbog straha to nije nikome prijavio. I u zadarskoj Općoj bolnici, gdje je potražio pomoć, nije rekao što mu se dogodilo.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 26-godišnjaka je pronađena automatska puška, teleskopska metalna palica i nekoliko mobilnih uređaja. Automatsku pušku policija povezuje i s drugim kaznenim djelima od prošle godine, kad je na Voštarnici i Stanovima pucano upravo takvim oružjem. Kod 27-godišnjaka je pronađena manja količina marihuane, a 30-godišnjak je napustio zadarsko područje te je za njim raspisana tjeralica. Sva su šestorica napadača otprije poznata policiji po većem broju kaznenih djela i prekršaja s elementima nasilja.

Zadarska policija nastavlja kriminalističko istraživanje jer ima ima informacije da osobe bliske napadačima nastoje utjecati na svjedoke i spriječiti ih u davanju iskaza.

Napadači su zaštitari koji rade na crno?

Zadarski neslužbeno doznaje da su napadači zaštitari koji rade na crno u drugom zadarskom klubu. 

Riječ je o F.G. (26), kod kojeg je pronađena automatska puška i metalna palica, a ranije osuđenom za napad i potpaljivanje automobila navijača iz Bugarske, te M.G. (31), P.K. (24), J.M. (24), te Š.M. (27). 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara