Uhićena dvojica muškaraca: Na Staru godinu planirali izvesti napad u Bruxellesu

Uhićena dvojica muškaraca: Na Staru godinu planirali izvesti napad u Bruxellesu

Foto: FAH

BELGIJSKA policija uhitila je dvojicu muškaraca za koje se sumna da su na Staru godinu planirali izvesti terorističke napade u Bruxellesu, javlja BBC News.

Policijski izvori navode kako su tijekom nedjelje i ponedjeljka provedene akcije diljem zemlje te je zaplijenjeno mnoštvo vojne odjeće i propagandnih materijala takozvane Islamske države.

Nakon napada u Parizu 13. studenog u Belgiji je proglašen najveći stupanj uzbune jer se za nekoliko napadača sumnja kako se nalaze u Belgiji.

Muškarci se sumnjiče za planiranje napada na nekoliko "simboličnih meta" u Bruxellesu kao i na policiju, javljaju belgijski mediji.

"Istraga je omogućila otkrivanje ozbiljnih prijetnji napadima na više poznatih mjesta u Bruxellesu koji bi bili počinjeni tijekom blagdana", priopćilo je tužiteljstvo.

Dvije osobe "uhićene su: prva zbog prijetnji napadima, sudjelovanja u aktivnostima terorističke skupine kao vođa i regrutiranja radi počinjenja terorističkih djela u svojstvu počinitelja ili supočinitelja, a druga zbog prijetnji napadima i sudjelovanja u aktivnostima terorističke skupine, kao počinitelj ili supočinitelj", piše tužiteljstvo.

Nakon operacija, policija je ispitala ukupno šest osoba, od kojih su dvije na kraju uhićene. Preostale četiri su puštene na slobodu.

Iz tužiteljstva poručuju kako ova uhićenja nisu povezana s terorističkim napadima u Parizu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara