Uhićeni redari koji su prebili čovjeka u Zadru, jedan je suspendirani rukometaš

Uhićeni redari koji su prebili čovjeka u Zadru, jedan je suspendirani rukometaš
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

UHIĆENA su petorica nasilnika, a za još jednim se još traga, zbog premlaćivanja 41-godišnjaka 20. srpnja oko 4 sata ujutro na Branimirovoj obali u Zadru, priopćeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u zadarskoj Policijskoj upravi.

Jedan od uhićenih je 24-godišnji Josip Maršan, koji je 20. ožujka ove godine pao na doping testu jer je bio pozitivan na kokain, javljaju Vijesti.hr.

Petorica uhićenih privedeni su pritvorskom nadzorniku zadarske Policijske uprave, Općinskome državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog sudjelovanja u tučnjavi, a 26-godišnjaku i zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 41-godišnjak sukobio sa skupinom koja mu je u klubu zapriječila ulaz u zahod. Zaštitari su 41-godišnjaka izveli iz kluba, nakon čega su se nasilnici na njemu počeli iživljavati. Najprije mu je prišao 30-godišnjak, koji ga je nogama i rukama tukao po glavi, zatim mu je s leđa prišao 27-godišnjak, koji ga je nekoliko puta udario šakom po glavi. Nastavili su se iživljavati dok je ležao, a pridružila su im se još dvojica 24-godišnjaka i 26-godišnjak, koji su ga nastavili tući nogama. Zaštitari nisu učinili ništa da spriječe nasilje, rekao je voditelj Službe kriminalističke policije zadarske Policijske uprave Bore Mršić, dodajući da se policija želi odlučno suprotstaviti brutalnom iživljavanju uličnih nasilnika nad građanima.

Pronađeno oružje, metalna palica...

Policija je došla do videosnimke i dokaza o okrutnom premlaćivanju 41-godišnjaka koji zbog straha to nije nikome prijavio. I u zadarskoj Općoj bolnici, gdje je potražio pomoć, nije rekao što mu se dogodilo.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 26-godišnjaka je pronađena automatska puška, teleskopska metalna palica i nekoliko mobilnih uređaja. Automatsku pušku policija povezuje i s drugim kaznenim djelima od prošle godine, kad je na Voštarnici i Stanovima pucano upravo takvim oružjem. Kod 27-godišnjaka je pronađena manja količina marihuane, a 30-godišnjak je napustio zadarsko područje te je za njim raspisana tjeralica. Sva su šestorica napadača otprije poznata policiji po većem broju kaznenih djela i prekršaja s elementima nasilja.

Zadarska policija nastavlja kriminalističko istraživanje jer ima informacije da osobe bliske napadačima nastoje utjecati na svjedoke i spriječiti ih u davanju iskaza.

Napadači su zaštitari koji rade na crno?

Zadarski neslužbeno doznaje da su napadači zaštitari koji rade na crno u drugom zadarskom klubu. 

Riječ je o F.G. (26), kod kojeg su pronađene automatska puška i metalna palica, a ranije osuđenom za napad i potpaljivanje automobila navijača iz Bugarske, te M.G. (31), P.K. (24), J.M. (24), te Š.M. (27). 

Hype bar: Nitko od naših zaposlenika nije sudjelovao u tom događaju

Iz Hype bara su se javili na Facebooku. Napominju kako nitko od njihovih zaposlenika nije sudjelovao u napadu.

"Ovim putem se nakon svih natpisa, osjećamo dužnim obratiti se svima, pa i vama, a vezano za učinjeno prozivanje u raznoraznim objavama kako bi rasvijetlili medijski insceniranu, i moramo priznati veoma maštovitu situaciju. Ovaj post ne treba biti shvaćen kao bilo kakva vrsta opravdanja jer mi za istim nemamo potrebe, budući da ovom činu nedostaje bilo kakav oblik kako sudjelovanja Hype bara, pa samim time i krivice u događaju koji se igrom slučaja odvio ne ispred, već u blizini našeg kluba.

Naime, niti smo sudjelovali u, kako mediji jedva dočekavši, prenose “brutalnom premlaćivanju”, a niti smo isto potencirali, poticali, pomagali ili prikrivali. Nadalje, naslovi medija kako su 6-orica zaštitara sudjelovala u takvoj dogodovštini ispred Hype-a (pa ako mediji i nisu imali namjeru da to tako zvuči), u najmanju ruku implicira situaciju da su svoj doprinos u svemu dali upravo naši zaštitari, što je, naravno, apsolutno netočno.

Kao prvo, Hype bar nema 6 zaštitara već jednog čuvara ovog inače mirnog i bez dosadašnjih izgreda kluba. Dapače, isti je vidjevši što se pored “Vip-a” događa, kao svaki savjesni građanin htio pružiti pomoć, no u tako čemu je bio izravno odbijen. Također, zajedno s čuvarom i vlasnikom kluba nadležne su službe obavile obavijesne razgovore koji su se naglašavamo dobrovoljno odazvali pozivu načelnika Bore Mršića, pa zaista nema mjesta širenju ovakvih dezinformacija i u krajnjem pogledu, vrijeđanja ugleda ovog kluba kao i njegovih zaposlenih i čuvara. Senzacije oko droge, oružja i bilo kakvog kriminala su doista pojmovi koje je bespredmetno vezati za izlazak te subotnje večeri. Širenje laži, vrijeđanje, klevetanje i narušavanje ugleda i časti je osim nemoralno i neljudski, i kazneno djelo u što su nadležne policijske službe, ali i mediji zasigurno upućeni.

Shodno tome, ukoliko imenovani mediji nastave pisati lažne informacije pritom klevetajući ovaj klub, njegov ugled, njegove zaposlenike i odgovorne osobe istog, bit ćemo prisiljeni cijeli ovaj slučaj prepustiti našem odvjetničkom timu koji će poduzeti odgovarajuće i za to potrebne mjere pred nadležnim tijelima. Uz to, opravdano inzistiramo da se svi naslovi i dijelovi objavljenih tekstova koji upućuju na odgovornost Hype bar-a u ovakvom događaju isprave, jer je jedina nepobitna i nesporna činjenica ta da se, na žalost, na objavljenim slikama viđeni događaj doista odvijao ispred nekadašnjeg “Vip-a”, sadašnjeg A1 operatera koji je ustupio snimke svojih kamera.

Napadnutom želimo brz i iskren oporavak, te zaključno, želimo kriminalističkoj službi zadarske policije uspjeh u svim daljnjim akcijama, racijama i suzbijanju svakog zločina u ovom gradu, te po potrebi, stojimo na raspolaganju kao savjesni građani u potrazi za istinom, a ne lažima i huškanjima. Slijedom navedenog, iskreno očekujemo da neće biti potrebe za daljnjim obraćanjem ovog tipa.

Hvala!! Nastavljamo u veselom i druželjubivom tonu baš kao i dosada!! Lijepi pozdrav, Vaš Hype bar tim!!", priopćili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara