Uhićeni ubojice 24-godišnjeg Splićanina

Uhićeni ubojice 24-godišnjeg Splićanina

SPLITSKA je policija privela osobe osumnjičene za ubojstvo 24-godišnjeg Splićanina i trenutno se nad njima provodi kriminalistička obrada, doznajemo od glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske Marine Kraljević-Gudelj.

Prema njenim riječima, policija je operativnim radom i saslušanjem svjedoka uspjela otkriti identitet počinitelja. S obzirom da je kriminalistička obrada još u tijeku, ti podaci još nisu dostupni javnosti, ali neslužbeno doznajemo kako je ubojica 23-godišnji Ante Rubić zvani Crv. Rubić i njegovi prijatelji bi tijekom dana, po završetku kriminalističke obrade, trebali biti izvedeni pred istražnog suca Županijskog suda u Splitu. Neslužbeno doznajemo da ih je policija privela oko 11.30 sati.

Podsjetimo, 24-godišnji Denis Tadić iz Splita ubijen je noćas na parkiralištu splitskog groblja Lovrinac. Policija je još jutros izvijestila kako je mladić ubijen nožem te kako je do ubojstva došlo zbog prometnih nesuglasica.

Umro prijatelju na rukama

Glas Dalmacije javlja kako je do sukoba došlo kada se Tadić, zajedno s djevojkom i prijateljima vraćao iz noćnog izlaska. On je s djevojkom bio u bijelom Mercedesu, a za njima se u Citroenu Xari vozio njegov 29-godišnji prijatelj Stjepan Gudelj sa suprugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Vukovarskoj ulici u Splitu zaobišli su bijeli Fiat Tipo, koji je bio parkiran posred ceste, preko pune linije, u blizini parkirališta pored sjevernog ulaza u groblje. Nakon toga je Fiat krenuo u vožnju za njima i nakon stotinjak metara ih je pretekao te im zapriječio put. Iz automobila su izašla četiri muškarca. Rukama su počeli lupati po haubi i prijetili su da će razbiti šofer-šajbu.

Tadić i Gudelj su tada izašli iz svojih automobila te je došlo do svađe. Nakon nekoliko minuta jedan od muškaraca iz Fiata je odvukao Tadića sa strane te mu zadao ubodnu ranu nožem u predjelu trbuha. Napadači su tada sjeli u automobil i pobjegli.

Gudelj je pokušao reanimirati prijatelja, no bilo je prekasno. Nesretnom Tadiću nisu uspjeli pomoći ni djelatnici Hitne pomoći koji su ubrzo stigli. Preminuo je na mjestu događaja.

I.M.
Foto: Glas Dalmacije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara