Uhvaćeni svodnik "uknjižio" zaradu od pola milijuna kuna za pet mjeseci

POLICIJA je privela svodnika koji je, prema njegovim knjigovodstvenim zapisima, inkasirao 516.300 kuna u manje od pet mjeseci i to uz pomoć četiriju prostitutki, koje su u tom razdoblju pružile užitak oko 1400 mušterija, priopćila je PU zagrebačka.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističku obradu nad četrdesetčetverogodišnjim hrvatskim državljaninom i priveli ga u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo podvođenja na štetu četiriju hrvatskih državljanki (1981., 1982., 1987. i 1986.).

Muškarac je početkom 2006. godine, u Oglasniku počeo objavljivati oglas u kojem traži djevojke za eskort i masažu. Na oglas mu se prva djevojka javila krajem studenog, druga  sredinom prosinca, treća sredinom veljače 2007. godine, a četvrta nekoliko dana kasnije. S njima je dogovorio da će one pružati seksualne usluge muškarcima uz novčanu naknadu i to 250,00 kuna za oralni seks, 400,00 kuna za pola i 600,00 kuna za sat vremena seksualnog odnosa .

"Poslovni prostor" iznajmio je u obliku dva stana na području Novog Zagreba i Trnja. Kao dobar buisenessman, cijelo se to vrijeme brinuo za objavljivanje oglasa u Oglasniku, plaćanje najamnine i režija, za unajmljene stanove i kontakte s potencijalnim mušterijama, za što je uzimao polovicu zarađenog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je vodio detaljnu evidenciju pruženih usluga iz kojih je vidljivo da su oštećene od točno neutvrđenog dana u rujnu 2006. godine pa do 27. veljače 2007. godine imale oko 1400 mušterija čime su zaradile oko 516.300,00 kuna.

Osumnjičeni je nakon dovršene kriminalističke obrade, uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara