KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ukidaju se mjere na otoku Braču, nastava u školama kreće sredinom idućeg tjedna

Ukidaju se mjere na otoku Braču, nastava u školama kreće sredinom idućeg tjedna
Foto: Milan Šabić/PIXSELL

ŽIVOT na otoku Braču polako se vraća u normalu nakon dvotjedne karantene. Ukidaju se mjere donesene zbog zaraze koronavirusom.

Načelnik bračkog Kriznog stožera Nikola Martinić Dragan rekao je za Radio Dalmaciju da su imali sastanak sa Županijskim stožerom civilne zaštite i epidemiolozima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Mjere prestaju važiti večeras u ponoć

"Zaključak koji smo predložili Nacionalnom stožeru civilne zaštite je da se postojeće mjere ne produžuju. To znači da večeras u ponoć prestaju važiti mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta tako da više ne trebaju propusnice za međuopćinski promet na otoku, a ni za trajekt Split - Supetar. Također se uvodi linija Makarska - Sumartin, a od ponedjeljka se ukidaju sve ostale mjere i mi se izjednačavamo s mjerama koje su trenutačno na snazi u Republici Hrvatskoj", kazao je Martinić Dragan.

Otkrio je da nastava u školama jedina ne kreće u ponedjeljak. 

"Iako i škole mogu krenuti, naš dogovor s ravnateljima je da imaju dva dana kako bi se logistički posložio prijevoz učenika do škola i da se same škole pripreme. Tako da nastava u školama počinje u srijedu. Vrtići će početi u ponedjeljak najvjerojatnije, ovisi o tome koliko je koja općina spremna, a to će se objaviti tijekom vikenda, možda će neki krenuti od ponedjeljka, neki od utorka ili srijede. U svakom slučaju sve kreće i od ponedjeljka na Braču mjera više nema", zaključio je Martinić Dragan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara